Bletilla striata 'Alba'

Overig orchidee?n

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Bletilla striata 'Alba' is een bijzondere orchideeënsoort met witte bloemen die lijken op kleine orchideeën. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. De plant groeit van nature in Azië en wordt vaak gebruikt als decoratieve bloem in tuinen. De bloeiperiode van de Bletilla striata 'Alba' is in de vroege zomer en de bloemen kunnen tot wel 6 weken bloeien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en een vleugje exotische uitstraling geeft aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn blad verliezen in de winter. Als tuinplant moet je er rekening mee houden dat de bladeren van de plant tijdens de winterperiode zullen afsterven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Een beschutte standplaats kan helpen om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de onderhoud van deze plant is relatief eenvoudig. Zorg voor voldoende zonlicht en water, en bemest de plant af en toe voor optimale groei. Het is een sterke plant die weinig problemen geeft bij de juiste verzorging.

  Voor deze plant heeft u ongeveer een ruimte nodig van 30 tot 40 centimeter breed en diep. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Houd ook rekening met voldoende ruimte voor de wortels om zich te verspreiden.

  De Bletilla striata 'Alba' groeit het beste in de halfschaduw of in de volle zon, maar kan ook gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om bloemen te produceren. Het is aan te raden om de plant in de schaduw te voorzien van regelmatige bemesting en watergift.

  De plant heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bijen en vlinders aan te trekken. Het is belangrijk voor de bestuiving van andere planten.

  Ja, als een plant die bestuivers zoals bijen en vlinders aantrekt, draag ik bij aan de biodiversiteit in de tuin. Mijn bloemen zorgen voor voedsel en onderdak voor verschillende insecten en ik draag bij aan een gezond ecosysteem. Het is belangrijk om een verscheidenheid aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bekend als decoratieve tuinplant. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, planten in het algemeen hebben de eigenschap om geluid te dempen door geluidsgolven op te vangen en te absorberen. De bladeren en stengels van planten kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in een buitenruimte.

 • In het voorjaar kunnen de oude bloemstengels teruggesnoeid worden tot aan de basis. Door regelmatig uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen, stimuleer je de groei van de plant. Het is belangrijk om de plant na de bloei ook te voorzien van voeding.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal. Vermijd natte of drassige grond om rotting van de wortels te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en licht vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door mulch rond de basis van de plant te leggen of door een beschermende laag stro of bladeren aan te brengen. Zo blijft de plant beter beschermd tegen de kou.

  Zorg voor een plek in de halfschaduw met vochtige, goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bladeren en bloemstelen na de bloei.

  Tuinplanten zoals deze bloem kunnen baat hebben bij bemesting met een algemene meststof in het voorjaar. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Extra bemesting kan worden gegeven tijdens het groeiseizoen om de plant gezond en bloeiend te houden.

  Mulch zorgt voor vochtbehoud in de bodem en beschermt de wortels tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de stam vrij van mulch.

  De bodem dient licht zuur tot neutraal te zijn voor de optimale groei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Het houden van de juiste zuurgraad kan de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  Planten die in de tuin worden geplant, kunnen worden aangetast door verschillende soorten ongedierte, zoals bladluizen, slakken en rupsen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren en indien nodig maatregelen te nemen om het ongedierte te bestrijden, bijvoorbeeld door natuurlijke vijanden in te zetten of door speciale bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruiken van mulch om ongedierte weg te houden.

 • Omschrijving

  De Bletilla striata 'Alba' is een bijzondere orchideeënsoort met witte bloemen die lijken op kleine orchideeën. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. De plant groeit van nature in Azië en wordt vaak gebruikt als decoratieve bloem in tuinen. De bloeiperiode van de Bletilla striata 'Alba' is in de vroege zomer en de bloemen kunnen tot wel 6 weken bloeien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en een vleugje exotische uitstraling geeft aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.