Calamagrostis x acutiflora

Calamagrostis acutiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calamagrostis x acutiflora, også kendt som strågræs, er en prydegræs, der kan vokse op til omkring 1,5 meter høj. Planten har smalle, opretstående blade, der om sommeren bliver grønne og om efteråret skifter farve til gul til brun. Om sommeren blomstrer Calamagrostis x acutiflora med opretstående aks, der kan have en smuk sølvfarvet glans. Prydegræsset trives bedst på en solrig til halvskygget placering i fugtig, veldrænet jord. Calamagrostis x acutiflora er en smuk tilføjelse til haven og giver et naturligt udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Calamagrostis x acutiflora er ikke stedsegrøn. Det er en græsart, der mister sine blade om vinteren. Det bruges ofte som kantplante i haven.

  Planten er hårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt rustet til kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost.

  Ja, Calamagrostis x acutiflora er nem at vedligeholde. Det eneste planten har brug for er tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding. Ellers kræver den ikke meget særlig pleje.

  Calamagrostis x acutiflora har brug for gennemsnitligt omkring 60 cm med 60 cm plads for at vokse godt. Sørg dog for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig, og at den ikke er for tæt på andre planter. Det er vigtigt at flytte planten regelmæssigt for ikke at hæmme dens vækstpotentiale.

  Calamagrostis x acutiflora trives bedst i fuld sol, men kan også vokse rimeligt godt i let skygge. Planten vil dog ikke klare sig så godt i dyb skygge og kan producere færre blomster. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for vand ca. en gang om ugen, især i tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at kontrollere vandbehovet baseret på de specifikke forhold for planten i din have.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de tiltrækkende blomster og nektar, de producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse vigtige bestøvere.

  Ja, Calamagrostis x acutiflora er god for biodiversitet, fordi den giver et skjulested og fødekilde til forskellige insekter og små dyr. Derudover tiltrækker planten fugle, der gerne bygger rede i græsset. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i perioden fra juli til september, og blomstringen kan vare fra fire til seks uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at trives godt. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Nej, denne plante er ikke spiselige. Det bruges primært som en dekorativ haveplante på grund af sine smukke aks og blade. Det er ikke egnet til forbrug.

  Ja, denne plante har egenskaben til at dæmpe lyd ved at absorbere lydbølger med dens blade og stængler. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en roligere omgivelse.

 • Du kan beskære denne plante om foråret helt ned til jorden. Fjern døde eller beskadigede stængler for at holde planten sund. Beskæring kan også finde sted om efteråret.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men kan ikke lide for meget fugt. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, især i tørre perioder. Sørg for, at overskydende vand kan løbe godt væk.

  For denne haveplante anbefales det at bruge veldrænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da dette kan beskadige rødderne. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om pottemulden stadig er tilstrækkelig fugtig.

  Calamagrostis x acutiflora trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at forhindre rodrot. Tilsæt organisk materiale for at forbedre jordstrukturen og levere næringsstoffer.

  Calamagrostis x acutiflora trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i fugtig, veldrænet jord. Planten kan også trives godt i lerjord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodskade.

  Om vinteren kan det hjælpe med at beskytte planten med et lag muld eller blade omkring basen. Du kan også overveje at dyrke planten i en potte og flytte den til et beskyttet sted. Det er vigtigt at give planten rigeligt med vand, inden frost begynder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt både i sollys og halvskygge. Beskær planten om foråret til ca. 10 cm over jorden for at fremme væksten. Fjern også regelmæssigt døde eller beskadigede blade.

  Havplanter som disse vil drage fordel af årlig gødning om foråret med en afbalanceret gødning for at fremme en sund vækst. Brug helst en gødning rig på kvælstof, fosfor og kalium for optimale næringsstoffer. Overgødskning kan føre til overdreven vækst og svage planter, så følg anbefalingerne på emballagen.

  Mulch kan bruges om at holde på fugt og undertrykke ukrudt omkring planten. Det hjælper også med at regulere jordtemperaturen og holde på næringsstoffer. Brug organisk mulch som kompost, træflis eller blade.

  Denne plante trives bedst i en jord med en moderat surhedsgrad, mellem 6,0 og 7,5 pH. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst. Det er vigtigt at regulere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at opretholde plantens sundhed.

  Den bedste måde at bekæmpe skadedyr i haven er ved regelmæssigt at inspicere og fjerne angrebne dele af planterne. Brugen af naturlige bekæmpelsesmidler og skabelsen af et sundt vækstmiljø kan også hjælpe med at holde uønskede insekter væk. Det er vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr og hurtigt gribe ind efter behov.

 • Beskrivelse

  Calamagrostis x acutiflora, også kendt som strågræs, er en prydegræs, der kan vokse op til omkring 1,5 meter høj. Planten har smalle, opretstående blade, der om sommeren bliver grønne og om efteråret skifter farve til gul til brun. Om sommeren blomstrer Calamagrostis x acutiflora med opretstående aks, der kan have en smuk sølvfarvet glans. Prydegræsset trives bedst på en solrig til halvskygget placering i fugtig, veldrænet jord. Calamagrostis x acutiflora er en smuk tilføjelse til haven og giver et naturligt udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.