Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster'

Calamagrostis acutiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' is een siergras met smalle, opgaande bladeren die groen van kleur zijn en in de zomer verkleuren naar een goudgele tint. Deze plant kan tot wel 150 cm hoog worden en vormt stevige, rechte stengels die mooi rechtop blijven staan, zelfs na regen. De pluimen van Karl Foerster zijn verticaal en elegant, en verschijnen in de zomer waardoor de tuin een mooie verticale lijn krijgt. Dit siergras gedijt goed in zonlicht of halfschaduw en houdt van een goed doorlatende bodem. Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' is een echte blikvanger in de tuin en trekt ook vogels aan door zijn hoge sierwaarde.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een siergras dat in de lente weer opnieuw begint te groeien.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. De plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en klimaten. Regelmatig snoeien en voldoende water geven bevorderen de groei en bloei van de plant.

  De plant heeft een ruimte van ongeveer 60 cm in de breedte en kan tot 150 cm hoog worden. Het is aan te raden om voldoende ruimte te voorzien tussen andere planten om de groei van de plant niet te belemmeren. Voor de beste groeiresultaten plaats je de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon en zal minder goed gedijen in de schaduw. De plant heeft voldoende zonlicht nodig om gezond en sterk te groeien. Overweeg daarom om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Planten in potten hebben mogelijk vaker water nodig dan planten in de volle grond.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege zijn lange bloeiende pluimen. Hierdoor is het een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, "Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' draagt bij aan biodiversiteit door verschillende insecten aan te trekken met zijn bloemen en zaden. Daarnaast biedt de plant een schuilplaats en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van verschillende plantensoorten, waaronder deze, kan de biodiversiteit in de tuin vergroten."

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige locaties. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve grassoort die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen en borders. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' heeft de eigenschap om geluid te dempen door zijn dichte groei en lange bladeren. Het kan dus helpen om omgevingsgeluid te absorberen en te verminderen. Deze eigenschap maakt het een populaire keuze voor tuinen en openbare ruimtes.

 • In het voorjaar kun je de uitgebloeide stengels tot de grond terugsnoeien. Verwijder ook eventueel dode of beschadigde bladeren. Het is aan te raden om de plant om de paar jaar te scheuren om de groei te bevorderen.

  Houd de grond vochtig, maar niet te nat, tijdens de groeiperiode. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant heeft goede doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Zorg voor een grond die rijk is aan voedingsstoffen en niet te compact is. Een goede kwaliteit potgrond zal de plant helpen om gezond te blijven en goed te gedijen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze plant is geschikt voor zowel borders als perken in de tuin.

  De plant heeft matige winterbescherming nodig, zoals mulch of een beschermende laag bladeren rond de basis. Zorg ervoor dat de plant goed is geworteld en beschermd tegen harde wind. In koudere klimaten kan het helpen om de plant in te pakken met een speciale winterhoes.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge periodes. Snoei in het voorjaar de dode stengels weg en geef in het voorjaar wat organische mest. Verwijder af en toe onkruid en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' heeft weinig bemesting nodig. Een keer per jaar kun je organische meststoffen rond de plant strooien. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloei.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een laag mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch laag niet tegen de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 7,0 ligt. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant is over het algemeen niet gevoelig voor plagen en ziekten. Een goede verzorging, zoals regelmatig water geven en bemesten, kan helpen om eventuele plagen te voorkomen. Mocht er toch sprake zijn van plagen, dan kunnen biologische bestrijdingsmiddelen een optie zijn.

 • Omschrijving

  Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' is een siergras met smalle, opgaande bladeren die groen van kleur zijn en in de zomer verkleuren naar een goudgele tint. Deze plant kan tot wel 150 cm hoog worden en vormt stevige, rechte stengels die mooi rechtop blijven staan, zelfs na regen. De pluimen van Karl Foerster zijn verticaal en elegant, en verschijnen in de zomer waardoor de tuin een mooie verticale lijn krijgt. Dit siergras gedijt goed in zonlicht of halfschaduw en houdt van een goed doorlatende bodem. Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' is een echte blikvanger in de tuin en trekt ook vogels aan door zijn hoge sierwaarde.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.