Calamintha grandiflora

Calamintha

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calamintha grandiflora, også kendt som stor bjergmynte, er en hårdfør staude med iøjnefaldende hvide blomster. Planten har en busket vækst og når en højde på cirka 60 cm. Calamintha grandiflora tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer fra sommer til efterår. Denne plante trives godt i fuld sol og har brug for veldrænet jord. Calamintha grandiflora kan bruges i bede, stenbede og som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, du er stedsegrøn. Du beholder dine blade hele året rundt.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det gør den velegnet til vores klima i Holland. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i haven. Det anbefales at give regelmæssig vanding og fjerne visne blomster for at fremme blomstringen.

  Calamintha grandiflora har brug for cirka 30-40 centimeter plads til at vokse. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne for at fremme luftcirkulation og undgå overskydende fugt omkring rødderne. Plant dem i veldrænet jord og på et solrigt sted for optimal vækst.

  Ja, Calamintha grandiflora trives godt i skyggen. Det er en stærk haveplante, der trives godt i halvskygge til skyggefulde miljøer. Sørg for tilstrækkelig fugtighed og en frugtbar jord for optimal vækst.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, den vokser i. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne og undgå, at rødderne er for længe våde. Overskydende vand kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer meget nektar. Det er derfor et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, planten er god for biodiversitet, da den tiltrækker sommerfugle, bier og andre insekter. Derudover kan planten fungere som fødekilde for forskellige dyrearter. Det giver en varieret og livlig have.

  Planten blomstrer fra juni til og med september, og blomstringen kan vare i op til 6 uger.

  Ja, Calamintha grandiflora trives godt i fuld sol. Det er en plante, der trives i solrig, veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Ja, bladene på denne plante er spiselige og bruges nogle gange som krydderi i salater eller i madlavning. Det er dog altid en god idé at kontrollere, om planten er blevet behandlet med pesticider, før man spiser den.

  Ja, Calamintha grandiflora har en dæmpende effekt på lyd på grund af bladene og grene, der absorberer lydbølger. Denne egenskab gør den til et godt valg for at skabe en rolig og fredelig atmosfære i haven.

 • For at holde planten sund anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt ved at beskære. Dette fremmer blomstringen og sikrer, at planten ser flot og velplejet ud. Beskær planten om foråret eller efter blomstringen om sommeren.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt at give planten vand om morgenen, så bladene har tid til at tørre, og for at undgå skimmelsvamp.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er rig på humus og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt at jævnligt fodre pottemulden med passende gødning til haveplanter.

  Planten foretrækker godt drænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Undgå for våd eller for sur jord, da dette kan hæmme plantens vækst og blomstring. Tilsætning af organisk materiale som kompost kan forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en solrig placering og kan lide godt drænet jord. Det er vigtigt, at planten beskyttes mod kraftig vind og frost. Denne plante kan trives i bede eller potter på terrassen.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost og fugt. Det anbefales at dække planten med et lag muld eller blade. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot.

  Denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys og veldrænet jord. Beskær planten efter blomstring for at fremme væksten.

  Haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning med en højere fosforindhold for at fremme blomstringen. Gød plantene om foråret og sommeren i henhold til anbefalingerne på gødningens emballage.

  Det anbefales at påføre et lag muld omkring planten om foråret for at undertrykke ukrudtsvækst og holde jorden fugtig. Brug helst organisk materiale som kompost eller barkflis. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt, så planten stadig kan få tilstrækkelig luft og næringsstoffer.

  Planten trives bedst i en neutral til let alkalisk jord med en pH mellem 6,5 og 7,5. En for sur jord kan hæmme vækst og blomstring af planten. Det er derfor vigtigt at forbedre jorden med kalk, hvis det er nødvendigt.

  Det er vigtigt at udføre regelmæssig skadedyrsbekæmpelse for haveplanter for at forhindre skade på planten. Dette kan gøres ved at lokke naturlige fjender af skadedyr til, såsom mariehøns eller svirrefluer. Det er også muligt at bruge biologiske bekæmpelsesmidler til at udrydde skadedyr.

 • Beskrivelse

  Calamintha grandiflora, også kendt som stor bjergmynte, er en hårdfør staude med iøjnefaldende hvide blomster. Planten har en busket vækst og når en højde på cirka 60 cm. Calamintha grandiflora tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer fra sommer til efterår. Denne plante trives godt i fuld sol og har brug for veldrænet jord. Calamintha grandiflora kan bruges i bede, stenbede og som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.