Campanula carpatica 'Pallida'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula carpatica 'Pallida' er en variation af Karpatbælgeplanten med blege lilla blomster og en kompakt vækstform. Blomsterne har en klokkeform og blomstrer i sommermånederne. Planten trives godt i solen til halvskygge og trives godt i veldrænet jord. 'Pallida' er en populær haveplante på grund af dens smukke blomster og lang blomstringstid. Denne plante tiltrækker også bier og sommerfugle og kan plantes både i bede og i potter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Campanula carpatica 'Pallida' er ikke en stedsegrøn plante, men taber sit løv om vinteren. Det er en flerårig plante, der blomstrer om foråret og sommeren med lyserøde blomster. Den bruges ofte i bede og stenbede.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -25 grader Celsius. Det er vigtigt at sørge for, at jorden er godt drænet for at forhindre frostskader. Beskyttelse mod hård frost kan også være nyttigt.

  Ja, Campanula carpatica 'Pallida' er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Denne haveplante trives godt i de fleste jordtyper og har brug for lidt vand. At fjerne dødt træ regelmæssigt og gøde om foråret vil fremme væksten.

  Denne plante har brug for omkring 20 til 30 centimeter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og trives. Plant dem også et sted, hvor de kan få tilstrækkeligt sollys og fugt.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til let skygge. I dyb skygge kan væksten blive hæmmet, og blomstringen vil være mindre rigelig. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Campanula carpatica 'Pallida' har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig ved at give vand 1-2 gange om ugen. Overskydende vanding bør undgås for at forhindre rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektar, de producerer. Det tiltrækker disse bestøvere og fremmer dermed biodiversiteten i haven. Det er et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens blomster. Derudover giver planten variation i haven og bidrager til et sundt økosystem.

  Campanula carpatica 'Pallida' blomstrer fra juni til august, og blomstringsperioden kan vare cirka fire til seks uger.

  Ja, Campanula carpatica 'Pallida' kan tåle fuld sol, men den kan også trives i halvskygge. Det er dog vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under meget varme dage for at forhindre udtørring.

  Nej, Campanula carpatica 'Pallida' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke egnet til forbrug. Det kan være giftigt at indtage.

  Ja, Campanula carpatica 'Pallida' har evnen til at dæmpe lyd ved at absorbere lydsvibrationer. Denne egenskab gør den til en god plante til at reducere omgivende støj i en have eller udendørs rum.

 • Campanula carpatica 'Pallida' kan beskæres efter blomstringen for at bevare plantens form og sundhed. Fjern døde eller beskadigede blade og blomsterstilke. Beskær over blad eller over en ny skud for at stimulere planten til at udvikle ny vækst.

  Campanula carpatica 'Pallida' har regelmæssigt behov for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå at planten står med fødderne i vand. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmel.

  Denne plante foretrækker godt drænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt, at jorden ikke forbliver for våd, da dette kan forårsage rodrot. En let, luftig jord vil bidrage til en sund vækst af planten.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale. Undgå tung, lerholdig eller for tør jord.

  Campanula carpatica 'Pallida' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Denne plante kan ikke lide for våd jord. Det er ikke noget problem, hvis planten af og til står i skyggen, men den vil vokse og blomstre bedst på et solrigt sted.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at påføre et lag muld. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Beskær døde stængler og blade om efteråret for at holde planten sund.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og har en veldrænet jord. Vand regelmæssigt, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Haveplanter som disse vil have gavn af brugen af en generel gødning med en afbalanceret sammensætning af næringsstoffer. Det anbefales at gøde planten om foråret og om sommeren, i henhold til instruktionerne på gødningspakken. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så vær forsigtig og hold øje med doseringen.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Muld beskytter også plantens rødder mod frost og ekstreme temperaturer. Vælg gerne organisk materiale som blade, halm eller træflis som muld for en sund vækst og blomstring af planten.

  Campanula carpatica 'Pallida' trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne plante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr i denne havplante er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere blade og stængler for spindemider, skjoldlus og uldlus. Ved en begyndende skadedyrsangreb kan insekterne ofte fjernes med hånden. Ved et alvorligt angreb kan der anvendes naturlige fjender eller miljøvenlige bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt og handle hurtigt ved tegn på skadedyr.

 • Beskrivelse

  Campanula carpatica 'Pallida' er en variation af Karpatbælgeplanten med blege lilla blomster og en kompakt vækstform. Blomsterne har en klokkeform og blomstrer i sommermånederne. Planten trives godt i solen til halvskygge og trives godt i veldrænet jord. 'Pallida' er en populær haveplante på grund af dens smukke blomster og lang blomstringstid. Denne plante tiltrækker også bier og sommerfugle og kan plantes både i bede og i potter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.