Campanula carpatica 'White Star'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula carpatica 'White Star' is een compacte en langbloeiende vaste plant met opvallende witte stervormige bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen zijn lichtgeurend en trekken vlinders en bijen aan. Deze soort gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Campanula carpatica 'White Star' is een ideale keuze voor borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Campanula carpatica 'White Star' is niet groenblijvend. Het blad van de plant zal in de wintermaanden afsterven. Het is een tuinplant die niet zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Hij kan dus overleven in koude temperaturen en vorst. Het is belangrijk om hem tijdens strenge vorst goed te beschermen.

  Ja, de 'White Star' is een gemakkelijke plant in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het enige wat nodig is, is wat water en af en toe wat bemesting.

  Campanula carpatica 'White Star' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Zorg voor een goed gedraineerde bodem voor optimale groei.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de volle schaduw zal de groei van de plant belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is dus een goede keuze voor wie deze insecten wil aantrekken in de tuin.

  Tuinplanten zoals Campanula carpatica 'White Star' kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en zaden. Het is belangrijk om diverse plantensoorten in de tuin te hebben om een gezonde leefomgeving voor dieren en insecten te ondersteunen. Planten die inheems zijn in de regio helpen het ecosysteem te versterken en de biodiversiteit te bevorderen.

  De Campanula carpatica 'White Star' bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon staan. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes. Zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de witte bloemen. Het consumeren ervan kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende werking dankzij de bladeren en structuur van de plant. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig te worden gesnoeid, maar dode of beschadigde bloemen kunnen worden verwijderd om de bloei te bevorderen. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te ver naar binnen groeit en luchtcirculatie belemmert.

  De Campanula carpatica 'White Star' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drijfnat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft het liefst goed drainerende potgrond om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal voor een goede groei. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat.

  De Tuinplantenplant heeft een voorkeur voor goed doorlatende bodems met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om de grond te verbeteren met compost of organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  Campanula carpatica 'White Star' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond voor optimale groei. Deze tuinplant kan zowel in borders als in potten worden geplant.

  In de winter kan het handig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld bladeren of stro rond de basis te leggen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Verwijder eventuele dode delen in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Campanula carpatica 'White Star' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende vochtige grond en geef regelmatig water. Verwijder uitgebloeide bloemen om een langere bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten, zoals deze plant, is het belangrijk om in het voorjaar organische meststof toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik bij voorkeur een meststof met een evenwichtige NPK-verhouding om de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor deze plantensoort omdat het de bodemvochtigheid reguleert, onkruidgroei onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het wordt aanbevolen om organisch materiaal zoals compost of boomschors te gebruiken als mulch voor deze tuinplanten. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-8 cm dik is en een paar centimeter van de stengels verwijderd blijft om rotting te voorkomen.

  De Campanula prefereert een neutrale tot licht zure bodem. Matig vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant. Voeg organisch materiaal toe om de pH-waarde indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, zoals bladluizen of slakken, kunt u zachte zeepoplossingen gebruiken of diatomeeënaarde verspreiden rond de plant. Het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

 • Omschrijving

  Campanula carpatica 'White Star' is een compacte en langbloeiende vaste plant met opvallende witte stervormige bloemen. De plant heeft een bossige groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen zijn lichtgeurend en trekken vlinders en bijen aan. Deze soort gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Campanula carpatica 'White Star' is een ideale keuze voor borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.