Campanula cochleariifolia 'Blue Tit'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' is een laagblijvende en kruipende vaste plant met kleine, klokvormige bloemen die een heldere blauwe kleur hebben. Deze plant bloeit van de lente tot de zomer en trekt bijen en vlinders aan. De 'Blue Tit' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties in de tuin. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Deze campanula-soort is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een tuinplant die een aanwinst kan zijn voor uw tuin.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen strenge vorst. Plaats de plant bijvoorbeeld onder een laagje bladeren of stro.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Ze groeien goed in vochtige grond met voldoende zonlicht. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei bevordert de groei.

  Deze plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rondom de plant is. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin.

  Ja, Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' groeit goed in de schaduw. Deze tuinplant gedijt goed in gedeeltelijke of volledige schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede drainage om optimale groei te garanderen.

  Geef de plant 1-2 keer per week water, of wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet constant in een natte grond staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is belangrijk om de plant gelijkmatig vochtig te houden.

  Ja, Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die bloemen trekt en helpt bij de bestuiving. Het kan helpen om biodiversiteit te stimuleren en tuinen levendiger te maken.

  Ja, Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en bijdraagt aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin. Het kan een positieve bijdrage leveren aan het ecosysteem en zorgen voor een gezonde balans in de natuur.

  De Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' bloeit van juni tot en met augustus. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 2 tot 3 maanden. De Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' is een tuinplant.

  Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Eventueel kan de plant ook in halfschaduw geplaatst worden.

  Nee, de plant Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking dankzij de bladeren en bloemen. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin of op het balkon. Voeg deze plant toe aan je tuin voor een rustgevende en serene omgeving.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken het hele jaar door om de plant gezond te houden.

  De Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige potgrond met een goede drainage. Zorg voor een lichte en luchtige grondmix voor optimale groei en bloei. Bemest de potgrond regelmatig gedurende het groeiseizoen voor een gezonde plantontwikkeling.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Voeg compost toe om de bodemstructuur te verbeteren en de plant van voedingsstoffen te voorzien.

  De Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat blijft staan in de winter. In strenge vorstperiodes kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder verwelkte bloemen regelmatig om de bloei te verlengen. Snoei in het voorjaar de oude stengels weg om nieuwe groei te stimuleren.

  De Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' kan worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten, maar niet te veel om overbemesting te voorkomen. Het is aan te raden om de plant na het bemesten goed water te geven.

  Mulchen van deze tuinplant is optioneel, maar kan helpen om onkruid te onderdrukken, vocht vast te houden en de grondtemperatuur te reguleren. Kies een organisch mulchmateriaal zoals compost, boomschors of houtsnippers en breng een laag van ongeveer 5-7 cm aan rond de basis van de plant. Vernieuw de mulchlaag elk jaar in het voorjaar voor een optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant prefereert een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Ook regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen is een effectieve strategie. Daarnaast kunnen planten goed gedijen wanneer ze voldoende ruimte en lucht krijgen om gezond te blijven.

 • Omschrijving

  Campanula cochleariifolia 'Blue Tit' is een laagblijvende en kruipende vaste plant met kleine, klokvormige bloemen die een heldere blauwe kleur hebben. Deze plant bloeit van de lente tot de zomer en trekt bijen en vlinders aan. De 'Blue Tit' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties in de tuin. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Deze campanula-soort is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.