Campanula garganica 'Erinus Major'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula garganica 'Erinus Major' is een laagblijvende en compacte vaste plant met smalle groene bladeren en tientallen trosjes kleine blauwe klokjes. De bloemen hebben een opvallende paarse stip in het midden en bloeien van de lente tot de zomer. Deze plant is zeer geschikt voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken met goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven, zelfs in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin als je het hele jaar door groen wilt houden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan dus overleven in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het belangrijkste is dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende water krijgt. Regelmatig snoeien kan de plant ook helpen gezond te blijven.

  Campanula garganica 'Erinus Major' heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om voldoende afstand te houden tussen deze plant en andere planten om verspreiding en groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren dan in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei.

  De Campanula garganica 'Erinus Major' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar laat de plant niet te lang in natte grond staan. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven tijdens droge periodes.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insectensoorten willen aantrekken.

  Ja, de Campanula garganica 'Erinus Major' trekt bestuivende insecten aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is ook een inheemse plant, wat gunstig is voor de lokale flora en fauna. Het creëert een divers ecosysteem en een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten organismen.

  De Campanula garganica 'Erinus Major' bloeit over het algemeen in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Deze plant kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt niet als voedselbron gebruikt. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid enigszins te dempen vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen of structuren. Over het algemeen zijn planten niet de meest effectieve manier om geluid te dempen, maar ze kunnen wel een bijdrage leveren aan een rustige omgeving.

 • De Campanula garganica 'Erinus Major' dient na de bloei teruggesnoeid te worden om de plant gezond te houden. Verwijder ook regelmatig dode of zieke bladeren. Snoei niet te diep, zodat de plant voldoende energie heeft om weer uit te groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef het water bij de wortels om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een optimale groei.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar en rijk aan organisch materiaal is. De plant groeit het beste in neutrale tot lichtzure bodems.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw worden geplant. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd te natte grond. Het is een tuinplant die mooi tot zijn recht komt in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met een laag bladeren of stro om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge periodes. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Verder is het aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met organische mest.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om jaarlijks te bemesten met een langzaam werkende organische meststof. Dit kan in het voorjaar of de zomer worden gedaan volgens de instructies op de verpakking. Te veel bemesting kan leiden tot overmatige groei en zwakke planten.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost en breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant. Vernieuw de mulch elk jaar om de plant gezond te houden.

  De Campanula garganica 'Erinus Major' gedijt het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemstructuur verbeteren en de zuurgraad beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook kunt u regelmatig de plant inspecteren op aanwezigheid van ongedierte en deze handmatig verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te vochtig blijft, dit kan schimmel en ander ongedierte aantrekken.

 • Omschrijving

  De Campanula garganica 'Erinus Major' is een laagblijvende en compacte vaste plant met smalle groene bladeren en tientallen trosjes kleine blauwe klokjes. De bloemen hebben een opvallende paarse stip in het midden en bloeien van de lente tot de zomer. Deze plant is zeer geschikt voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken met goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.