Campanula glomerata 'Acaulis'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula glomerata 'Acaulis' is een rijkbloeiende klokjesbloem die bekend staat om zijn compacte en kussenvormige groei. De plant heeft groene bladeren en produceert tijdens de zomermaanden mooie paarse bloemen die in dichte trossen gegroepeerd zijn. 'Acaulis' verwijst naar het feit dat deze variëteit vrijwel geen stengels heeft en daardoor een laagblijvende en bodembedekkende plant is. Campanula glomerata 'Acaulis' is goed bestand tegen droogte en trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een zonnige border of rotstuin. Over het algemeen is deze plant gemakkelijk te onderhouden en ideaal voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en compacte borderplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst en winter afsterven en in het voorjaar weer opnieuw uitlopen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplant om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de Campanula glomerata 'Acaulis' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is de plant regelmatig water geven en hem op tijd terugsnoeien. Plant de Campanula glomerata 'Acaulis' op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond voor het beste resultaat.

  De Campanula glomerata 'Acaulis' heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om concurrentie te voorkomen. Het is belangrijk om de plant ruimte te geven, zodat deze optimaal kan gedijen in de tuin.

  Deze plant groeit het beste op een plek met minstens een paar uur zonlicht per dag. In de schaduw zal de groei mogelijk langzamer zijn en de bloei minder uitbundig. Over het algemeen gedijt deze plant het beste in de volle zon of halfschaduw.

  De Campanula glomerata 'Acaulis' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, Campanula glomerata 'Acaulis' is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende insectensoorten en draagt zo bij aan de diversiteit in de tuin. Het helpt het ecosysteem in balans te houden en bevordert de natuurlijke bestuiving van planten.

  De Campanula glomerata 'Acaulis' bloeit in de maanden juni en juli en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, de Campanula glomerata 'Acaulis' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Campanula glomerata 'Acaulis' is niet eetbaar en wordt niet gebruikt in gerechten. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn mooie bloemen. Het consumeren van de plant wordt afgeraden.

  Ja, Campanula glomerata 'Acaulis' heeft de eigenschap om geluiden te absorberen en te dempen door zijn bladeren en stengels. Hierdoor kan deze plant een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of omgeving. Het is echter niet de meest effectieve plant als het gaat om geluidsdemping.

 • Campanula glomerata 'Acaulis' kan na de bloei worden teruggesnoeid om de plant gezond te houden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de stelen terug tot boven een paar gezonde bladeren of knoppen. Het snoeien kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of de vroege zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet doorweekt. Vermijd water op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Campanula glomerata 'Acaulis' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure potgrond is ideaal voor deze tuinplant.

  Campanula glomerata 'Acaulis' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem. De bodem moet vochtig zijn, maar niet te nat. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH is ideaal voor deze plantensoort.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant is winterhard en heeft in principe geen speciale winterbescherming nodig. Echter kan het helpen om de planten af te dekken met stro of bladeren tijdens extreme koude periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Campanula glomerata 'Acaulis' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen zal helpen om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het algemeen geen specifieke bemesting nodig, maar het kan nuttig zijn om tijdens het groeiseizoen een algemene meststof toe te voegen om de bloei te stimuleren. Omdat ze in de tuin groeien, hebben ze vaak genoeg voedingsstoffen uit de bodem, maar het is raadzaam om de planten regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de meststof te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Het is aanbevolen om mulch rond de basis van deze plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan organisch materiaal zijn zoals houtsnippers, boomschors of compost. Pas op dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De Campanula glomerata 'Acaulis' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Het regelmatig controleren van de plant op mogelijke plagen en het verwijderen van geïnfecteerde bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte. Daarnaast kunnen bepaalde planten in de tuin geplaatst worden die natuurlijke vijanden van schadelijke insecten aantrekken.

 • Omschrijving

  Campanula glomerata 'Acaulis' is een rijkbloeiende klokjesbloem die bekend staat om zijn compacte en kussenvormige groei. De plant heeft groene bladeren en produceert tijdens de zomermaanden mooie paarse bloemen die in dichte trossen gegroepeerd zijn. 'Acaulis' verwijst naar het feit dat deze variëteit vrijwel geen stengels heeft en daardoor een laagblijvende en bodembedekkende plant is. Campanula glomerata 'Acaulis' is goed bestand tegen droogte en trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een zonnige border of rotstuin. Over het algemeen is deze plant gemakkelijk te onderhouden en ideaal voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en compacte borderplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.