Campanula glomerata 'Alba'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula glomerata 'Alba' is een prachtige vaste plant die bekend staat om zijn compacte groeiwijze en witte bloemen. Het is een populaire keuze voor in de border of als bodembedekker. De bloemen groeien in dichte trossen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant bloeit in de zomermaanden en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Met zijn aantrekkelijke bloemen en groen blad is de Campanula glomerata 'Alba' een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Campanula glomerata 'Alba' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad vormt. Deze plant behoort tot de groep van vaste tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20°C. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage in de winter. Bescherming tegen felle wind kan ook nuttig zijn.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft een gemiddelde tot lage waterbehoefte. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  De Campanula glomerata 'Alba' heeft ongeveer 40 tot 50 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden voor optimale luchtcirculatie. Plant de Campanula glomerata 'Alba' in goed doorlatende grond op een zonnige plek.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke tuinen en kan zelfs gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig water krijgt. Het kan echter iets minder bloeien in de schaduw dan in de volle zon.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden. Over het algemeen kan je deze plant één tot twee keer per week water geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, de Campanula glomerata 'Alba' is vlinder en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan met zijn witte bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin en zorgt voor een levendige en kleurrijke omgeving.

  Ja, Campanula glomerata 'Alba' is goed voor biodiversiteit, omdat de bloemen insecten aantrekken en bijdragen aan bestuiving. Ook kan de plant dienen als voedselbron voor verschillende vogels en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit aan flora en fauna vergroten.

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is verstandig om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding door de zon te voorkomen.

  Nee, Campanula glomerata 'Alba' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als tuinplant vanwege de mooie witte bloemen. Eetbare planten zijn geschikt voor consumptie, maar deze plant niet.

  Ja, deze plant heeft een bladerdak dat geluid kan absorberen en daardoor kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het is echter geen volledige geluidsdemper en zal niet alle geluiden volledig tegenhouden. Over het algemeen kunnen planten met dichte bladeren beter geluid absorberen dan planten met dunne bladeren.

 • Campanula glomerata 'Alba' kan het beste na de bloei licht teruggesnoeid worden om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder daarbij dode of beschadigde bladeren en bloemstelen. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant schaden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende tuinplanten voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond die humusrijk en vochtig is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe aan de grond om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig, om wortelrot te voorkomen. Campanula glomerata 'Alba' houdt van een beschutte standplaats, uit de wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door mulch rond de plant te leggen of door een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude temperaturen om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Snoei na de bloei de uitgebloeide bloemen weg om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor optimale groei.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant verkiest een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsgebrek en groeiproblemen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of meststoffen.

  Voor Tuinplanten kunnen regelmatige controles worden uitgevoerd om ongedierte op te sporen en te bestrijden. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het beheersen van plagen. Het is ook mogelijk om plantaardige oliën of zeepoplossingen te gebruiken als milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Campanula glomerata 'Alba' is een prachtige vaste plant die bekend staat om zijn compacte groeiwijze en witte bloemen. Het is een populaire keuze voor in de border of als bodembedekker. De bloemen groeien in dichte trossen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant bloeit in de zomermaanden en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Met zijn aantrekkelijke bloemen en groen blad is de Campanula glomerata 'Alba' een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.