Campanula lactiflora 'Alba'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula lactiflora 'Alba' is een prachtige meerjarige plant met witte klokvormige bloemen die in de zomer bloeien. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 100 cm en heeft een bossige groeiwijze. Het is een mooie toevoeging aan borders en rotstuinen en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Campanula lactiflora 'Alba' is geen groenblijvende plant. Het is een meerjarige plant die tijdens de wintermaanden zijn blad verliest en in het voorjaar opnieuw zal uitlopen. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege de mooie witte bloemen die in de zomer bloeien.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. In de winter kan het ook helpen om de plant te voorzien van een laag mulch om de wortels te beschermen.

  De plant is over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden en gedijt goed in de meeste tuingrond. Regelmatig water geven en bemesten zal de groei en bloei bevorderen. Een jaarlijkse snoeibeurt na de bloei zal de plant gezond houden.

  De Campanula lactiflora 'Alba' heeft ongeveer 30 tot 60 cm ruimte nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om lucht- en lichtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de plantlocatie.

  Campanula lactiflora 'Alba' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en bloeit de plant minder uitbundig. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Campanula lactiflora 'Alba' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  Ja, deze plant is bijenlokkend en trekt ook vlinders aan met zijn bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om insecten aan te trekken.

  Campanula lactiflora 'Alba' is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor extra voedselbronnen in de tuin en draagt bij aan de biodiversiteit. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  De plant Campanula lactiflora 'Alba' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn witte bloemen. Consumptie kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, de plant kan geluidsdempend zijn door zijn bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het hangt echter af van de grootte en dichtheid van de beplanting. Over het algemeen kunnen beplantingen met grote bladeren en dichte groei geluid dempen.

 • In het voorjaar kunnen de dode bloemstelen worden afgeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien. Daarnaast kan de plant na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en grootte onder controle te houden. Verwijder ook regelmatig oude en beschadigde bladeren.

  De Campanula lactiflora 'Alba' heeft regelmatig water nodig en moet niet uitdrogen. Geef de plant water bij droge periodes, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral in de zomermaanden.

  Zorg bij het verpotten voor een luchtige potgrond die goed water doorlaat om de wortels gezond te houden. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten met voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei. Overplanten kan het beste in het voorjaar of de vroege zomer worden gedaan.

  De bodemkwaliteit moet vochtig en goed doorlatend zijn voor een optimale groei van deze plant. Het is belangrijk om de grond te verrijken met compost of organische meststoffen. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft.

  Campanula lactiflora 'Alba' gedijt het beste op een plek in de zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken om rot te voorkomen. Deze plant kan prima groeien in borders of rotstuinen.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch, bladeren of stro. Ook is het mogelijk om de plant tijdelijk te verplaatsen naar een beschutte plek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. In het voorjaar kan de plant worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten en borderplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor vaste planten in het voorjaar en herfst. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking en vermijd overbemesting.

  Mulchen van de bodem rondom de plant helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organische mulch zoals compost, boomschors of cacaoschillen voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met kalk of compost. Een goede bodemstructuur is ook belangrijk voor een gezonde groei en bloei.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op slakken en bladluizen, die schade kunnen veroorzaken aan de bladeren en bloemen van deze plant. Een natuurlijke manier om deze plaaginsecten te bestrijden is door lieveheersbeestjes aan te trekken of nematoden toe te passen. Door een goede bodemstructuur en voldoende luchtcirculatie te bieden, kan de plant ook beter bestand zijn tegen ziektes.

 • Omschrijving

  Campanula lactiflora 'Alba' is een prachtige meerjarige plant met witte klokvormige bloemen die in de zomer bloeien. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 100 cm en heeft een bossige groeiwijze. Het is een mooie toevoeging aan borders en rotstuinen en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.