Campanula lactiflora 'Pouffe'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula lactiflora 'Pouffe' is een prachtige vaste plant met elegante klokvormige bloemen in een zacht lila kleur. De plant is zeer geschikt voor in borders en bloembakken in de tuin. 'Pouffe' groeit tot ongeveer 60 cm hoog en bloeit van juni tot augustus. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Campanula lactiflora 'Pouffe' is geen groenblijvende plant. Het is een vaste plant die in de lente en zomer bloeit met witte klokvormige bloemen. Na de bloei sterft de plant bovengronds af om in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen.

  Campanula lactiflora 'Pouffe' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan goed overleven in ons klimaat en heeft geen speciale bescherming nodig in de winter. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen lage temperaturen.

  Campanula lactiflora 'Pouffe' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig speciale vereisten en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten zal de bloei bevorderen.

  De Campanula lactiflora 'Pouffe' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat hij goed kan gedijen in de tuin.

  De Campanula lactiflora 'Pouffe' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de volle schaduw zal de plant niet goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te planten waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat er geen wateroverlast ontstaat. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is dus een goede keuze voor een vlindervriendelijke tuin.

  Ja, Campanula lactiflora 'Pouffe' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en biedt het beschutting aan kleine dieren zoals insecten. Het helpt dus bij het bevorderen van de diversiteit in de tuin.

  De Campanula lactiflora 'Pouffe' bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt bij veel zonlicht. Zorg wel voor voldoende water bij droge en warme periodes.

  Nee, de Campanula lactiflora 'Pouffe' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Eet geen planten uit je tuin tenzij je zeker weet dat ze veilig zijn.

  Ja, de Campanula lactiflora 'Pouffe' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstengels weg. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar tot net boven de grond om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te veel water krijgt.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond rijk aan organisch materiaal. Kies voor een potgrond speciaal voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te verversen om de plant gezond te houden.

  De Campanula lactiflora 'Pouffe' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem kalkrijk is en vermijd zware kleigrond. Een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende vochtigheid. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De Campanula lactiflora 'Pouffe' kan wel wat winterbescherming gebruiken, zoals een laag mulch rond de basis van de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. In koudere klimaten kan het ook helpen om de plant af te dekken met een jute doek of tuinvlies. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de groei en bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar meststoffen voor een goede groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het raadzaam om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of mest. Bemest de planten niet te veel, overschrijd niet de aanbevolen dosering. Let op dat de plant een goede verhouding van voedingsstoffen krijgt voor gezonde groei.

  Mulch rondom de plant helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het zorgt ook voor isolatie tijdens koude winters en beschermt de wortels tegen vorstschade. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals compost, bladeren of boomschors voor het beste resultaat.

  De Campanula lactiflora 'Pouffe' plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en deze indien nodig aan te passen met kalk of meststoffen.

  Er zijn verschillende natuurlijke methoden om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals het planten van afwerende kruiden, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en het regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van de plant te controleren en indien nodig snel actie te ondernemen om schade te voorkomen. Maak ook gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen als de plagen te groot worden en de plant wordt aangetast.

 • Omschrijving

  De Campanula lactiflora 'Pouffe' is een prachtige vaste plant met elegante klokvormige bloemen in een zacht lila kleur. De plant is zeer geschikt voor in borders en bloembakken in de tuin. 'Pouffe' groeit tot ongeveer 60 cm hoog en bloeit van juni tot augustus. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.