Campanula lactiflora 'White Pouffe'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula lactiflora 'White Pouffe' is een prachtige vaste plant met witte bloemen die lijken op opgevulde kussentjes. De plant wordt ongeveer 60-90 cm hoog en bloeit in de zomermaanden van juni tot augustus. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en kunnen zowel in borders als in potten worden geplant. Campanula lactiflora 'White Pouffe' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en kan zichzelf uitzaaien, waardoor je jaar na jaar van de prachtige bloemen kunt genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Campanula lactiflora 'White Pouffe' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar weer nieuwe bladeren vormt. Het is dus een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of ander organisch materiaal. Deze plant kan dus goed overwinteren in de tuin.

  Campanula lactiflora 'White Pouffe' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei. Deze plant gedijt goed in de zon tot halfschaduw en heeft een goed doorlatende grond nodig.

  De Campanula lactiflora 'White Pouffe' heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat de Campanula lactiflora 'White Pouffe' voldoende licht en lucht krijgt. De plant heeft ruimte nodig om zich te verspreiden en voldoende voedingsstoffen op te nemen uit de grond.

  Campanula lactiflora 'White Pouffe' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook groeien in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende vocht en voeding krijgt. In de schaduw kan de bloei minder uitbundig zijn dan in de zon.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast ontstaat. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, Campanula lactiflora 'White Pouffe' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de nectar en het stuifmeel dat het produceert. Het is dus een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, de Campanula lactiflora 'White Pouffe' is goed voor biodiversiteit omdat de bloemen veel nectar bevatten en bijen en vlinders aantrekken. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplek voor kleine dieren zoals insecten. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan dus zeker bijdragen aan de biodiversiteit.

  De Campanula lactiflora 'White Pouffe' bloeit van juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, Campanula lactiflora 'White Pouffe' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vochtige grond om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt omwille van zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Campanula lactiflora 'White Pouffe' heeft een geluidsdempende werking in de tuin. De plant absorbeert geluidsgolven en draagt zo bij aan een rustige omgeving. Dit maakt de plant ideaal voor het creëren van een stille en ontspannen buitenruimte.

 • In het voorjaar kan de plant teruggesnoeid worden tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om doorbloei te bevorderen. Houd de plant compact door regelmatig te snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant.

  De plant heeft het liefst goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een mix van potgrond voor bloeiende planten voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem lichtvochtig is, maar niet drassig. Vermijd zware kleigrond en voeg compost toe voor een optimale groei.

  De Campanula lactiflora 'White Pouffe' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Deze tuinplant kan goed groeien in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Het is belangrijk om in de winter de plant goed te beschermen tegen vorst om bevriezing te voorkomen. Een mulchlaag van bladeren of stro kan helpen de wortels te beschermen. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met een speciale winterhoes.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen. Knip uitgebloeide bloemen af om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals Campanula lactiflora hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog eens in de zomer. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant en niet direct op de bladeren terechtkomt.

  Om de plant te helpen vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken, is het aan te raden om te mulchen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors en breng een laag aan rondom de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant komt.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren, zodat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Campanula lactiflora 'White Pouffe', kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke methoden zoals het inzetten van lieveheersbeestjes of het planten van geurige kruiden zoals lavendel en munt. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de planten en het verwijderen van besmette bladeren helpen om ongedierte onder controle te houden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden om schade aan het milieu en de planten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Campanula lactiflora 'White Pouffe' is een prachtige vaste plant met witte bloemen die lijken op opgevulde kussentjes. De plant wordt ongeveer 60-90 cm hoog en bloeit in de zomermaanden van juni tot augustus. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en kunnen zowel in borders als in potten worden geplant. Campanula lactiflora 'White Pouffe' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en kan zichzelf uitzaaien, waardoor je jaar na jaar van de prachtige bloemen kunt genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.