Campanula 'Dickson's Gold'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula 'Dickson's Gold' is een vaste plant met opvallende gele bladeren en lila bloemen die bloeien in de zomer. Deze plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze, waardoor hij perfect is voor borderplanten of in rotstuinen. De bladeren zijn hartvormig en geven een mooi contrast met de bloemen. Campanula 'Dickson's Gold' trekt bijen en vlinders aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon of halfschaduw. Deze plant vergt weinig onderhoud en is een aanwinst voor elke tuin vanwege zijn kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Campanula 'Dickson's Gold' is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn blad. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin, ook in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. In de winterperiode kan de plant het beste worden afgedekt met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  De Campanula 'Dickson's Gold' is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft slechts basisverzorging nodig. Deze tuinplant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht voor optimale groei. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Campanula 'Dickson's Gold' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht voor een gezonde plantontwikkeling.

  Ja, Campanula 'Dickson's Gold' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die het goed doet op plekken met weinig zonlicht. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig is.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden, maar niet drassig. Het gebruik van een vochtigheidsmeter kan helpen om de waterbehoefte van de plant te bepalen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn bloemenrijkdom en nectarproductie. Het is dus een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en bestuivers willen aantrekken.

  Ja, de Campanula 'Dickson's Gold' trekt bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede kan komen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en kleur in de tuin, wat ook van belang is voor biodiversiteit. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen in een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bladkleur en bloemen. Het consumeren van deze plant kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Campanula 'Dickson's Gold' heeft een geluidsdempend effect door de bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in een tuin of buitenruimte.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder beschadigde of dode bladeren en bloemstelen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei indien nodig ook in het voorjaar om de plant compact te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rot of schimmel te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals Campanula 'Dickson's Gold' is het belangrijk om te kiezen voor een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft. Kies bij voorkeur een potgrond met extra voedingstoffen voor een gezonde groei en bloei.

  De Tuinplanten Campanula 'Dickson's Gold' groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  Campanula 'Dickson's Gold' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De plant heeft voldoende zonlicht nodig voor een goede groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond voor optimale groeiomstandigheden.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst en koude wind. Je kunt de plant beschermen door een mulchlaag aan te brengen rond de wortels en de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de grond en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie.

  Tuinplanten zoals Campanula 'Dickson's Gold' kunnen profiteren van mulch rondom de basis van de plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Mulch kan bestaan uit materialen zoals boomschors, stro, bladeren of compost en moet jaarlijks worden vernieuwd om de plant gezond te houden. Het aanbrengen van een laag mulch van ongeveer 5-10 cm wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische materialen. Een juiste pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Gebruik sprays zoals neemolie om ongedierte zoals bladluizen en trips te bestrijden. Houd de plant gezond door regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte. Verwijder aangetaste bladeren of bloemen indien nodig.

 • Omschrijving

  Campanula 'Dickson's Gold' is een vaste plant met opvallende gele bladeren en lila bloemen die bloeien in de zomer. Deze plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze, waardoor hij perfect is voor borderplanten of in rotstuinen. De bladeren zijn hartvormig en geven een mooi contrast met de bloemen. Campanula 'Dickson's Gold' trekt bijen en vlinders aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon of halfschaduw. Deze plant vergt weinig onderhoud en is een aanwinst voor elke tuin vanwege zijn kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.