Campanula patula 'Alba'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula patula 'Alba' er en hvidblomstrende variant af klokkeblomsten, der er kendt for sine iøjnefaldende og dekorative blomster. Planten danner en kompakt roset af grønne blade og producerer om sommeren små, klokkeformede blomster med en blød, hvid farve. Disse blomster tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør haven mere levende. Campanula patula 'Alba' trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering. Denne plante er ideel til brug i bede, stenbede eller som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en flerårig plante, der begynder at vokse og blomstre igen om foråret. Det er tilrådeligt at beskære planten tilbage om efteråret.

  Denne plante er hårdfør ned til -20°C.

  Ja, Campanula patula 'Alba' er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Denne haveplante trives godt i de fleste jordtyper og kræver ingen specielle behandlinger. Regelmæssig vanding og en solrig placering er tilstrækkelige for en sund vækst.

  Campanula patula 'Alba' har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads for at kunne vokse godt. Sørg for tilstrækkelig luftig jord og tilstrækkeligt sollys for at holde planten sund. Det er godt at gøde og beskære planten regelmæssigt for at fremme væksten.

  Campanula patula 'Alba' trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men kan også vokse godt i skygge, hvis der er tilstrækkeligt lys til stede. Sørg for en frugtbar og veldrænet jord for optimal vækst og blomstring. Regelmæssig vanding og gødning kan hjælpe med at holde planten sund.

  Campanula patula 'Alba' har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af omgivende forhold. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at den bliver oversvømmet. Sørg for, at planten ikke tørrer ud i tørre perioder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter på grund af den nektar, den producerer. Dette gør den til et værdifuldt tilskud til en have for at fremme biodiversitet.

  Ja, denne plante tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover bliver planten nogle gange spist af fugle, hvilket også har en positiv effekt på biodiversiteten. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at støtte forskellige typer dyr.

  Campanula patula 'Alba' blomstrer normalt i juni, juli og august. Blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Planten trives godt i fuld sol og har brug for mindst seks timers sollys om dagen for at trives godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand for at undgå udtørring. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted i haven.

  Nej, Campanula patula 'Alba' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bliver ikke brugt til forbrug. Det er vigtigt ikke at spise planter, der ikke er specifikt dyrket til menneskelig forbrug for at undgå sundhedsproblemer.

  Ja, planten har delvist en støjreducerende effekt på grund af blade og stængler, der kan absorbere lydbølger. Effekten er dog minimal sammenlignet med specifikke støjreducerende planter.

 • Campanula patula 'Alba' kan beskæres efter blomstring for at stimulere ny vækst og bevare en mere kompakt form. Fjern døde, beskadigede eller for lange stængler for at holde planten sund. Beskær lige over et bladknude for at stimulere nye skud til at vokse.

  Denne plante kræver regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne bliver for våde. Giv helst vand ved plantens base og ikke på bladene for at undgå skimmelsvamp.

  En godt drænet pottemuld er velegnet til denne plante. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da rødderne kan begynde at rådne. Brug helst en pottemuld specielt beregnet til haveplanter.

  Planten trives bedst i en veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig, og at der er tilstrækkeligt med næringsstoffer. Tilføjelse af kompost kan være med til at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i humusrig, veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, men beskyt den mod for skarpt eftermiddagssol. Vand regelmæssigt, men undgå at jorden bliver for våd.

  Haveplanter som denne plante har generelt brug for lidt vinterbeskyttelse, men det kan være en hjælp at lægge et lag muld eller blade omkring plantens base for at beskytte rødderne mod frost. Det er også vigtigt at give planten rigeligt med vand om efteråret, inden frosten begynder, så planten er godt hydreret gennem vinteren. I strenge vintre kan det være klogt at dække planterne med havefleece eller en jutesæk for at beskytte dem ekstra.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og kan trives godt i både fuld sol og halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand. Om foråret kan planten beskæres for at fremme blomstringen.

  Haveplanter kan gødes med en generel gødning til blomstrende planter om foråret. Det er vigtigt ikke at overgøde planten for at undgå skader. Vandplanten efter gødning hjælper med at absorbere næringsstofferne bedre.

  Det anbefales at mulde jorden omkring denne plante. Dette vil hjælpe med at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Brug helst organisk materiale som kompost eller barkflis.

  Planten foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 anbefales til optimal vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Campanula patula 'Alba' kan man anvende naturlige metoder såsom at fjerne angrebne blade og planter, fremme biodiversitet i haven og sprøjte planten med en miljøvenlig sæbopløsning. Vi fraråder kemiske bekæmpelsesmidler som en sidste udvej, da de kan være skadelige for miljøet og andre nyttige insekter.

 • Beskrivelse

  Campanula patula 'Alba' er en hvidblomstrende variant af klokkeblomsten, der er kendt for sine iøjnefaldende og dekorative blomster. Planten danner en kompakt roset af grønne blade og producerer om sommeren små, klokkeformede blomster med en blød, hvid farve. Disse blomster tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør haven mere levende. Campanula patula 'Alba' trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering. Denne plante er ideel til brug i bede, stenbede eller som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.