Campanula persicifolia 'Telham Beauty'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula persicifolia 'Telham Beauty' is een prachtige vaste plant met sierlijke, klokvormige bloemen in een heldere paarsblauwe kleur. De bloemen staan op lange stevige stelen en bloeien in de zomermaanden. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en heeft smalle, lancetvormige bladeren. 'Telham Beauty' is een geliefde toevoeging aan borders en bloembedden en trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Campanula persicifolia 'Telham Beauty' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn blad verliest. Deze plant behoort tot de groep tuinplanten die in de winter inactief kan zijn.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  Ja, de Campanula persicifolia 'Telham Beauty' is een gemakkelijk te onderhouden plant die bestand is tegen de meeste weersomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei is voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Campanula persicifolia 'Telham Beauty' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Zorg voor een goed doorlatende bodem en voldoende zonlicht.

  De Campanula persicifolia 'Telham Beauty' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving te plaatsen.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is raadzaam om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een populair soort voor tuinen vanwege de waarde die het toevoegt aan de biodiversiteit.

  Ja, Campanula persicifolia 'Telham Beauty' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan helpen om de biodiversiteit in de tuin te vergroten.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei en bloei.

  Nee, de Campanula persicifolia 'Telham Beauty' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het is belangrijk om geen planten te consumeren als je niet zeker weet of ze eetbaar zijn.

  Campanula persicifolia 'Telham Beauty' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin. Andere plantensoorten kunnen mogelijk wel geluid dempen.

 • Campanula persicifolia 'Telham Beauty' kan na de bloei licht teruggesnoeid worden om de plant mooi en gezond te houden. Verwijder dode bloemen en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei eventueel ook in het najaar om de plant voor te bereiden op de winterperiode.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming op de bladeren te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei en bloei stimuleren.

  De plant prefereert een goed doorlatende en voedzame bodem. Een pH-waarde van neutraal tot licht alkalisch wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De Campanula persicifolia 'Telham Beauty' gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan ook goed groeien in halfschaduw.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Dit kan helpen om de wortels te beschermen tegen extreme kou. Het is ook mogelijk om de plant af te dekken met een speciale winterhoes of tuinvlies om extra bescherming te bieden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is erg gemakkelijk te verzorgen. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Zorg voor voldoende water en een goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium, maar let op dat de meststof niet te hoog is in stikstof om te voorkomen dat de plant te weelderig groeit en minder bloemen produceert. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Het wordt aanbevolen om Campanula persicifolia 'Telham Beauty' te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulchen helpt ook de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en voorkomt dat de grond uitdroogt. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei van de plant.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmtig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Campanula persicifolia 'Telham Beauty' kan gevoelig zijn voor aanvallen van slakken en bladluizen. Als preventieve maatregel kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan ook het verwijderen van aangetaste bladeren en regelmatig controleren op eventueel ongedierte helpen.

 • Omschrijving

  Campanula persicifolia 'Telham Beauty' is een prachtige vaste plant met sierlijke, klokvormige bloemen in een heldere paarsblauwe kleur. De bloemen staan op lange stevige stelen en bloeien in de zomermaanden. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en heeft smalle, lancetvormige bladeren. 'Telham Beauty' is een geliefde toevoeging aan borders en bloembedden en trekt bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.