Campanula poscharskyana

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula poscharskyana, ook wel de klokjesbloem genoemd, is een vaste plant met kruipende stengels en kleine klokvormige bloemen in een helder paarsblauwe kleur. Deze plant bloeit van de lente tot aan het begin van de herfst en trekt bijen en vlinders aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden soort die zowel in de volle zon als in de halfschaduw gedijt. Campanula poscharskyana is ideaal voor borders, rotstuinen, hangmanden en als bodembedekker. Met regelmatig snoeien kan de groei van deze plant worden gestimuleerd.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Campanula poscharskyana is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen, zelfs in de winter. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en vereist matige watergift. Deze plant kan goed overleven in verschillende bodemsoorten.

  De plant heeft ongeveer een ruimte van 30 tot 40 cm nodig om zich goed te kunnen verspreiden en groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  De plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de bodem. Met de juiste zorg zal de plant goed gedijen in de schaduw.

  De Campanula poscharskyana heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef dus regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Ja, Campanula poscharskyana is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van bestuivers.

  Ja, Campanula poscharskyana is een goede plant voor biodiversiteit omdat het bijen en andere insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Het kan helpen bij het bevorderen van de diversiteit aan planten en dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan variëren, maar meestal duurt de bloei ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  Ja, campanula poscharskyana heeft een geluidsdempend effect in de tuin. De bladeren en stelen absorberen geluidstrillingen en helpen om lawaai te verminderen. Het planten van deze soort in de tuin kan helpen bij het creëren van een rustige en vredige omgeving.

 • Campanula poscharskyana kan na de bloei teruggesnoeid worden om de plant compact en gezond te houden. Verwijder oude en uitgebloeide stengels en knip eventueel ook de toppen van de plant af om de groei te stimuleren. Snoei niet te rigoureus, de plant kan zichzelf goed herstellen na een snoeibeurt.

  Campanula poscharskyana heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Let op dat de grond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef de plant water bij de wortels en vermijd natte bladeren.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat de plant gevoelig is voor wortelrot.

  De Campanula poscharskyana groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. De bodemkwaliteit moet humusrijk en neutraal tot basisch zijn. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Deze tuinplant staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en langs randen van paden.

  Zorg ervoor dat de plant goed is gevestigd voordat de winter begint. Bescherm de plant tegen vorst door mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft niet veel bemesting nodig en doet het goed op vruchtbare grond. Gebruik een algemene meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en weinig bloei.

  Mulchen is aan te raden om het vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulchlaag. Breng de mulchlaag aan rond de plant, maar houdt een afstand tot de stam om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem op peil is om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig de bladeren en stelen controleren op tekenen van plagen zoals bladluizen en slakken. Indien nodig kan je natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten gebruiken. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voorkom overmatig vochtigheid om schimmels en rot te voorkomen.

 • Omschrijving

  Campanula poscharskyana, ook wel de klokjesbloem genoemd, is een vaste plant met kruipende stengels en kleine klokvormige bloemen in een helder paarsblauwe kleur. Deze plant bloeit van de lente tot aan het begin van de herfst en trekt bijen en vlinders aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden soort die zowel in de volle zon als in de halfschaduw gedijt. Campanula poscharskyana is ideaal voor borders, rotstuinen, hangmanden en als bodembedekker. Met regelmatig snoeien kan de groei van deze plant worden gestimuleerd.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.