Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety' is een meerjarige bodembedekkende plant met kruipende stengels die zich gemakkelijk verspreiden. De plant produceert talrijke klokvormige lila bloemen die van de lente tot de herfst bloeien. Het blad is donkergroen en licht behaard. Deze plant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke plekken en is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is semi-groenblijvend en behoudt het grootste deel van zijn bladeren in de winter. Het is echter normaal dat sommige bladeren afvallen tijdens het koude seizoen. De plant zal in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgen.

  De Tuinplant is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus goed tegen vorst. Het is een sterke plant die prima de koude wintermaanden kan overleven. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode te beschermen tegen extreme vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is winterhard en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten en omstandigheden. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei.

  De Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety' heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Plant de Campanula in een goed doorlatende grond.

  Ja, de plant groeit ook goed in de schaduw. Het is een sterke en veelzijdige bodembedekker die goed gedijt in verschillende lichtomstandigheden. Het is ook een goede keuze voor schaduwrijke plekken in de tuin.

  De Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van het weer.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan door hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin die insecten wil aantrekken en ondersteunen.

  Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety' is een aantrekkelijke plant voor bestuivers, zoals bijen en vlinders, waardoor het goed is voor de biodiversiteit. Het kan helpen om de diversiteit van planten en dieren in de tuin te vergroten. Het is een goede keuze voor het ondersteunen van verschillende soorten ecosystemen.

  De bloeiperiode van deze plant is van juni tot augustus en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Ze kunnen echter ook groeien in gebieden met gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve bodembedekker in tuinen en borders. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, de Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety' heeft geluidsdempende eigenschappen. De plant absorbeert geluidsgolven waardoor het omgevingsgeluid verminderd wordt. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en kalme omgeving in de tuin.

 • Deze plant dient na de bloei teruggesnoeid te worden tot net boven de grond om de groei te bevorderen. Verwijder oude, verzwakte of dode stengels om de plant gezond te houden. Let op dat de plant niet kaal wordt gesnoeid, want dit kan de bloei verminderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Voor deze plant is het aan te raden om gebruik te maken van potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Geef de plant regelmatig water om de grond vochtig te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en een pH-waarde die neutraal tot licht zuur is. Vermijd zware kleigrond en kies voor een standplaats in de volle zon of halfschaduw.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond, bij voorkeur humusrijk. Vermijd te natte of te droge grond.

  Deze plant is winterhard en heeft over het algemeen geen extra bescherming nodig tegen de kou. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een laag mulch kan helpen om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Dode bloemen kunnen worden weggeknipt om de bloei te stimuleren. In de winter kan een laag mulch worden toegevoegd ter bescherming tegen vorst.

  Zorg voor een regelmatige bemesting in het voorjaar met organische meststof. Gebruik een meststof met een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant niet te veel om overbemesting en schade aan de wortels te voorkomen.

  Het is aan te raden om de Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety' te mulchen met een laag organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch beschermt tevens de wortels tegen temperatuurschommelingen en bevordert een gezonde groei van de plant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is van belang om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met kalk of andere bodemverbeteraars. Planten in de verkeerde zuurgraad kunnen moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen uit de bodem.

  De plant is gevoelig voor slakken en bladluizen, deze kunnen worden bestreden met insecticiden of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen van de beestjes kan ook helpen bij de bestrijding. Ten slotte kan het planten van geurige kruiden zoals lavendel in de buurt van de Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety' helpen om ongedierte af te weren.

 • Omschrijving

  Campanula poscharskyana 'Lisduggan Variety' is een meerjarige bodembedekkende plant met kruipende stengels die zich gemakkelijk verspreiden. De plant produceert talrijke klokvormige lila bloemen die van de lente tot de herfst bloeien. Het blad is donkergroen en licht behaard. Deze plant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke plekken en is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.