Campanula pulla

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula pulla, ook bekend als de bosklokjes, is een kleine vaste plant met klokvormige bloemen in een paarsblauwe kleur. De plant heeft een compacte groeiwijze en behoort tot de klokjesfamilie. Campanula pulla groeit van nature in bossen en bergachtige gebieden en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en bloeien in de zomermaanden. Het is een mooie en sierlijke plant die goed gedijt in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Campanula pulla is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant het hele jaar door groen blijft en niet zijn bladeren verliest in de winter. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Planten op een beschutte plek kan de winterhardheid van de plant verbeteren.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten. Regelmatig water geven en snoeien zorgt voor een gezonde en mooie groei.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen andere planten te houden om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die weinig zonlicht nodig heeft om te gedijen. Zorg voor voldoende vocht en goede drainage voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar en kleurrijke verschijning. Het is een goede keuze om deze plant in de tuin te zetten als je deze insecten wilt lokken. De plant zal zorgen voor een levendige en geurige omgeving die de biodiversiteit in je tuin zal bevorderen.

  Ja, Campanula pulla is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Deze plant helpt bij het bestuiven van andere planten en draagt dus bij aan een gezonde en diverse tuin. Het toevoegen van Campanula pulla aan uw tuin kan de biodiversiteit verhogen.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg voor een goede drainage in de grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Campanula pulla is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk geteeld als sierplant in de tuin. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de Campanula pulla plant heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladeren en stengels. Dit maakt het een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Om de vorm en gezondheid van de plant te behouden, kan Campanula pulla worden gesnoeid na de bloei. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Knip de plant terug tot ongeveer 5 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de bodem niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Water geven in de ochtend is het beste om schimmelproblemen te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Een mix van potgrond met wat grof zand en compost is ideaal voor een goede afwatering. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid om overbewatering te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zwaar is. Vermijd wateroverlast en bemest de plant indien nodig.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst kunnen in de winter beschermd worden met een dikke laag mulch of bladeren rond de basis van de plant. Het is ook aan te raden om kwetsbare planten af te dekken met een speciale winterhoes of fleecedoek tijdens koude periodes. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede waterafvoer om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen. Eventueel kan de plant na de bloei worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Campanula pulla hebben behoefte aan bemesting om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar en herhaal dit elke 4 tot 6 weken tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Het is aan te raden om Campanula pulla te voorzien van een laag mulch. Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Daarnaast beschermt het de wortels tegen temperatuurschommelingen.

  De plant gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig is. Het kan handig zijn om af en toe de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Bij overlast van ongedierte bij Tuinplanten, zoals slakken, kan het helpen om koperen ringen rondom de plant te plaatsen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, ingezet worden als biologische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook essentieel voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  Campanula pulla, ook bekend als de bosklokjes, is een kleine vaste plant met klokvormige bloemen in een paarsblauwe kleur. De plant heeft een compacte groeiwijze en behoort tot de klokjesfamilie. Campanula pulla groeit van nature in bossen en bergachtige gebieden en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en bloeien in de zomermaanden. Het is een mooie en sierlijke plant die goed gedijt in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.