Campanula pyramidalis

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula pyramidalis, ook wel bekend als piramide- of torenklokje, is een prachtige, langbloeiende vaste plant met witte of lichtblauwe klokvormige bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en vormt een indrukwekkende toren van bloemen in de zomermaanden. Campanula pyramidalis gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een aanwinst voor de tuin en trekt bijen en vlinders aan door de nectarrijke bloemen. Deze plant vereist weinig onderhoud en is een mooie toevoeging aan borders of rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in de lente en zomer bloeit met klokvormige bloemen. Het is aan te raden om de plant in de herfst terug te snoeien.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen met bijvoorbeeld stro of bladmulch. In strenge winters is het verstandig om de plant extra te beschermen tegen vorst.

  Ja, Campanula pyramidalis is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinen. Het is een sterke en duurzame tuinplant.

  Deze plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten en moet in een goed doorlatende grond geplaatst worden. Zorg ervoor dat er voldoende zonlicht en luchtstroom is rondom de plant voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen.

  De plant groeit het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook redelijk groeien in de schaduw. Echter, de bloei kan minder uitbundig zijn dan wanneer de plant in de zon staat. Het is daarom aan te raden om de plant zo veel mogelijk zonlicht te geven voor optimale groei en bloei.

  Campanula pyramidalis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen kan je 1 tot 2 keer per week water geven, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Campanula pyramidalis trekt bestuivende insecten zoals bijen en hommels aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in hoogte en vorm, wat verschillende diersoorten aantrekt. De bloemen van de plant bieden ook voedselbronnen voor verschillende insecten.

  De Campanula pyramidalis bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloei kan tot wel zes weken duren.

  De Tuinplanten zoals ik kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, mits er voldoende water beschikbaar is. Een plek met ochtendzon en wat schaduw in de middag is vaak ideaal. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  De plant Campanula pyramidalis is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant met klokvormige bloemen die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en niet voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren.

  Ja, de Campanula pyramidalis heeft het vermogen om geluiden te dempen door middel van zijn bladeren en stengels. Dit zorgt voor een rustiger en aangenamer omgevingsgeluid. Het is daarom een goede keuze voor in de tuin als geluidsdempende plant.

 • Campanula pyramidalis heeft geen specifieke snoei nodig, behalve het verwijderen van dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Het is raadzaam om de plant na de bloei licht terug te snoeien om een compacte groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar kan helpen om de plant gezond en vitaal te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar vermijd tegelijkertijd dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Potgrond met een goede waterdoorlatendheid is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een lichtvochtige bodem en voeg regelmatig voeding toe tijdens het groeiseizoen. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond en houdt van een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en regelmatig wordt bemest voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Campanula pyramidalis gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Deze vaste plant zal het goed doen in een border of rotstuin.

  Om de plant te beschermen in de winter is het aan te raden om een dikke laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Daarnaast kunnen de takken worden samengebonden en afgedekt met een beschermende doek of plastic. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei na de bloei de plant terug tot aan de grond om de vorm en vitaliteit te behouden.

  Voor Tuinplanten zoals Campanula pyramidalis is het belangrijk om te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten eenmaal per maand vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulch de grond rondom deze plant in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig, om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige bemesting met organische meststoffen kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen ook milieuvriendelijke insecticiden worden gebruikt, zoals neemolie. Regelmatige inspectie van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om snel actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Campanula pyramidalis, ook wel bekend als piramide- of torenklokje, is een prachtige, langbloeiende vaste plant met witte of lichtblauwe klokvormige bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en vormt een indrukwekkende toren van bloemen in de zomermaanden. Campanula pyramidalis gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een aanwinst voor de tuin en trekt bijen en vlinders aan door de nectarrijke bloemen. Deze plant vereist weinig onderhoud en is een mooie toevoeging aan borders of rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.