Campanula sartorii

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula sartorii is een vaste plant die behoort tot de klokjesfamilie en afkomstig is uit de bergen van Spanje. De plant heeft smalle, langwerpige bladeren en groeit in compacte bosjes. De bloemen van Campanula sartorii zijn klokvormig en hebben een lichtblauwe tot paarse kleur. Deze plant bloeit in de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. Campanula sartorii gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar, in tegenstelling tot bladverliezende planten die hun bladeren verliezen in de herfst. Planten die groenblijvend zijn, behouden hun bladeren om het hele jaar door fotosynthese te kunnen uitvoeren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek geplaatst worden tijdens de winter.

  Ja, de Campanula sartorii is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in de meeste tuinen. Het is een sterke en langbloeiende tuinplant.

  Campanula sartorii heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en groeien. Het is aan te raden om de planten minstens 30 cm uit elkaar te planten om te voorkomen dat ze elkaar gaan verstikken. Zorg ervoor dat de planten genoeg ruimte hebben om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden en kan zelfs beter gedijen in de schaduw dan in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor een gezonde groei in de schaduw.

  Campanula sartorii heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de winterperiode kan de frequentie van water geven worden verminderd.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die ze produceren. De nectar en het stuifmeel van deze bloemen zijn aantrekkelijk voor deze bestuivers. Dit maakt het een perfecte toevoeging aan je tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  De Campanula sartorii heeft klokvormige bloemen die bestuivers aantrekken, zoals bijen en hommels. Hierdoor kan de plant bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin, wat ook andere dieren kan aantrekken.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot september en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige plekken in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. In de volle zon kan de plant goed bloeien en groeien.

  Nee, de Campanula sartorii is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het is beter om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, de Campanula sartorii heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de vorm en structuur van zijn bladeren. Dit kan helpen om ongewenst geluid te absorberen en de omgevingsgeluiden te verminderen. Het kan gebruikt worden als een natuurlijke geluidsisolatie in de tuin.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen weg om de plant er netjes uit te laten zien en om de bloei te verlengen. Knip ook de stengels tot de grond toe af in het najaar om de plant voor te bereiden op de winter. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig om de grond licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Voor deze tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Kies voor een mengsel dat rijk is aan organische stof en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de potgrond en geef water wanneer nodig.

  Campanula sartorii gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en een neutrale pH-waarde. Vermijd zware en natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Campanula sartorii groeit het best op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en potten.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan er een laag mulch worden aangebracht rond de basis. Het is ook mogelijk om de plant te bedekken met een vliesdoek of tuinbouwvlies wanneer de temperatuur aanzienlijk daalt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en verwijder regelmatig dode bloemen. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar voor een compacte groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken, zoals compost of mestkorrels. Deze kunnen worden verspreid rond de planten en licht worden ingewerkt in de grond. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan worden toegepast rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen, maar zorg ervoor dat de stam van de plant vrij blijft om verstikking te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch voor een gezonde groei van de plant.

  De Campanula sartorii groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant is gevoelig voor slakken en bladluizen. Af en toe controleren op deze plagen en preventieve maatregelen nemen kan helpen om ze te bestrijden. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook ingezet worden om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Campanula sartorii is een vaste plant die behoort tot de klokjesfamilie en afkomstig is uit de bergen van Spanje. De plant heeft smalle, langwerpige bladeren en groeit in compacte bosjes. De bloemen van Campanula sartorii zijn klokvormig en hebben een lichtblauwe tot paarse kleur. Deze plant bloeit in de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. Campanula sartorii gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.