Campanula takesimana

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula takesimana, ook bekend als de Koreaanse klokjesbloem, is een overblijvende plant met opvallende klokvormige bloemen die meestal blauw, paars of wit van kleur zijn. De plant groeit in compacte trossen en heeft een bossige groeiwijze. Het blad van de plant is donkergroen en lancetvormig. Campanula takesimana bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Campanula takesimana is een bladverliezende plant. De bladeren van deze plant zullen in de winter afvallen. Het is geen groenblijvende plant.

  Campanula takesimana is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen milde vorst. Het is aan te raden om de plant bij strengere vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Zorg ervoor dat hij op een zonnige plek staat met goed doorlatende grond.

  Campanula takesimana heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30 cm in de breedte en 40 cm in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten indien nodig.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Het heeft minimale tot gemiddelde hoeveelheid zonlicht nodig.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Water geven in de ochtend wordt aanbevolen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een mooie toevoeging aan een tuin en zal helpen bij het aantrekken van bestuivers.

  Ja, Campanula takesimana is een goede plant voor biodiversiteit vanwege de bloemen die insecten aantrekken en voedsel bieden. Het helpt bij het bevorderen van de diversiteit aan dieren in de tuin en ondersteunt het ecosysteem. Het zorgt voor een gezonde leefomgeving voor verschillende insectensoorten.

  De plant bloeit van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Campanula takesimana kan redelijk goed tegen de volle zon, maar heeft ook behoefte aan wat schaduw in de middaguren om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij zonnig weer. Planten die in de volle zon worden geplaatst, hebben vaak meer behoefte aan water dan planten die in de schaduw staan.

  Nee, de Campanula takesimana is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, Campanula takesimana heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte groei en de grote hoeveelheid bladeren. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar het geplant is. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of buitenruimte waar geluidsoverlast wordt ervaren.

 • Campanula takesimana dient na de bloei teruggesnoeid te worden tot ongeveer 5 cm boven de grond om de plant weer compact te maken en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder daarbij ook dode of beschadigde takken. Het is aan te raden om de plant jaarlijks te snoeien voor een gezonde en bloemrijke groei.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met natte voeten staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voor je opnieuw water geeft.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar de grond moet ook niet te nat worden. Voeg af en toe wat meststoffen toe om de plant gezond en gelukkig te houden.

  De ideale bodem voor deze plant is goed doorlatend en vochtig, maar niet te nat. Het gedijt het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond voor een gezonde groei.

  De Campanula takesimana gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze plant is geschikt voor de tuin en bloeit van mei tot juli.

  In de winter kan het nuttig zijn om mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de groei te bevorderen. Als het erg koud is, kan het ook helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een fleecedoek.

  De plant houdt van een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Regelmatig water geven en bemesten in het groeiseizoen bevordert de bloei. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Campanula takesimana heeft behoefte aan een voedzame bodem en regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en vermijd overbemesting om de groei van de plant te stimuleren. Het is aan te raden om de plant na de bloei bij te mesten voor een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

  Het is aan te raden om Campanula takesimana in het voorjaar te mulchen met organisch materiaal om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Door een laag mulch aan te brengen, zorg je er ook voor dat de plant in de winter beschermd is tegen vorst. Gebruik bij voorkeur bladeren, houtsnippers of compost als mulchmateriaal.

  Campanula takesimana groeit het beste op een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Overmatige zure omstandigheden kunnen de groei van de plant belemmeren.

  : "Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals biologische zeep of neemolie. Daarnaast is het regelmatig controleren en verwijderen van eventueel aanwezig ongedierte belangrijk om verspreiding te voorkomen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden vanwege mogelijke schade aan de plant en het milieu."

 • Omschrijving

  Campanula takesimana, ook bekend als de Koreaanse klokjesbloem, is een overblijvende plant met opvallende klokvormige bloemen die meestal blauw, paars of wit van kleur zijn. De plant groeit in compacte trossen en heeft een bossige groeiwijze. Het blad van de plant is donkergroen en lancetvormig. Campanula takesimana bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.