Carex hachijoensis 'Evergold'

Carex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Carex hachijoensis 'Evergold' is een siergras met bontgekleurde bladeren die groen en crème zijn. Het gras groeit in compacte pollen en vormt een mooie bodembedekker. De plant houdt van een vochtige grond en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien. Carex hachijoensis 'Evergold' wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen of als accentplant in potten. Het is een wintergroene plant die het hele jaar door kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan een tuin dankzij zijn groenblijvende eigenschappen.

  Carex hachijoensis 'Evergold' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Tijdens strenge vorstperiodes kan het raadzaam zijn om extra bescherming te bieden, zoals een dikke laag mulch of een vliesdoek.

  Carex hachijoensis 'Evergold' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Carex hachijoensis 'Evergold' heeft ruimte nodig om zich goed uit te kunnen breiden en te groeien. Het is aanbevolen om de planten ongeveer 30-40 cm uit elkaar te planten om voldoende ruimte te geven. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en lucht krijgen om gezond te blijven.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten zoals deze kunnen over het algemeen goed gedijen in schaduwrijke omgevingen. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is en er af en toe toch wat zonlicht op de plant valt.

  Carex hachijoensis 'Evergold' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Overtollig water kan leiden tot wortelrot.

  Carex hachijoensis 'Evergold' trekt vlinders en bijen aan met zijn bloeiende aren. Deze eigenschap maakt de plant een waardevolle toevoeging aan elke tuin, waar het kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit. Het is een mooie en nuttige plant voor bestuivende insecten.

  Tuinplanten in het algemeen dragen bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en dieren. Ook kunnen ze bijdragen aan de bestuiving van andere planten en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het is belangrijk om diverse plantensoorten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Carex hachijoensis 'Evergold' bloeit vanaf mei tot in juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Planten die goed gedijen in de volle zon zijn onder andere lavendel, salie en tijm.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant in te nemen.

  Ja, Carex hachijoensis 'Evergold' heeft de potentie om geluid te dempen vanwege de dichte groeiwijze en het blad dat geluidsgolven absorbeert. Het kan daarom een goede keuze zijn voor het verminderen van geluidshinder in de tuin.

 • De plant heeft weinig snoei nodig, maar dode bladeren kunnen in de lente worden verwijderd. Verwijder regelmatig oude of dode bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant compact te houden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes en verminder de watergift in de winter. Het verdient de voorkeur om 's ochtends water te geven om de plant de hele dag te laten opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in lichtvochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houd de grond wel vochtig. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om organisch materiaal toe te voegen om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant groeit het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Bescherm de plant tegen vorst door een beschermhoes of vliesdoek te gebruiken. Controleer regelmatig tijdens de winterperiode op eventuele schade en pas de bescherming indien nodig aan.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond. Pas op voor te veel direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Snoei dode bladeren in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Carex hachijoensis 'Evergold' hebben behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en niet direct op de bladeren van de plant komt.

  Het is aan te raden om deze plant te bedekken met mulch om de wortels te beschermen en vocht vast te houden. Mulch helpt ook bij het onderdrukken van onkruidgroei en het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur. Kies voor organisch materiaal zoals boomschors of bladeren voor een optimale groei van de plant.

  Carex hachijoensis 'Evergold' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig maatregelen te nemen om deze op het juiste niveau te houden. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Zorg ervoor dat de omgeving van de plant vrij is van onkruid en puin om ongedierte zoals slakken te voorkomen. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden van ongedierte worden geïntroduceerd, zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook aan te bevelen.

 • Omschrijving

  Carex hachijoensis 'Evergold' is een siergras met bontgekleurde bladeren die groen en crème zijn. Het gras groeit in compacte pollen en vormt een mooie bodembedekker. De plant houdt van een vochtige grond en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien. Carex hachijoensis 'Evergold' wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen of als accentplant in potten. Het is een wintergroene plant die het hele jaar door kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.