Carex morrowii 'Variegata'

Carex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Carex morrowii 'Variegata' is een laagblijvende siergras met opvallende bonte bladeren in groen en crèmekleurig geel. Het vormt dichte matten van smalle bladeren die een aantrekkelijke textuur toevoegen aan de tuin. Deze grassoort gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan in zowel zon als halfschaduw groeien. Het is een winterharde plant die het hele jaar door structuur en kleur toevoegt aan de tuin. Carex morrowii 'Variegata' is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker onder bomen en struiken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Carex morrowii 'Variegata' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde plant die ideaal is voor in de tuin.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch.

  Ja, de Carex morrowii 'Variegata' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in verschillende omstandigheden in de tuin. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  "Carex morrowii 'Variegata' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden. Houd bij het planten rekening met de groeiruimte van de plant."

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een plant die van nature gedijt in vochtige en schaduwrijke omstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken door te veel water. Controleer regelmatig de grond en geef water wanneer dat nodig is.

  Carex morrowii 'Variegata' trekt geen vlinders en bijen aan vanwege de opvallende bladeren. Deze plant is meer gericht op het decoratieve aspect in de tuin.

  Ja, Carex morrowii 'Variegata' draagt bij aan biodiversiteit door zijn bladeren en grasachtige structuur vogels en insecten aan te trekken. Daarnaast kunnen kleine dieren schuilen onder het bladerdak, wat de diversiteit in uw tuin verhoogt. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Carex morrowii 'Variegata' bloeit in de maanden mei tot juli. De bloei duurt meestal enkele weken.

  De plant kan beter in de halfschaduw staan dan in de volle zon. Te veel direct zonlicht kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. De plant gedijt het beste in een lichte, vochtige omgeving.

  Nee, de Carex morrowii 'Variegata' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aangeraden om de plant niet te eten.

  Ja, de plant is geluidsdempend door middel van zijn dichte bladeren en wortelstructuur. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Knip de bladeren tot aan de basis af met behulp van een scherpe snoeischaar. Verwijder regelmatig oude of lelijke bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Potgrond met een luchtige samenstelling en goede waterdoorlatendheid is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar wel regelmatig vochtig blijft. Een voedzame potgrond met voldoende voedingsstoffen zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Carex morrowii 'Variegata' gedijt het beste in vochtige grond met goede drainage. De bodem dient neutraal tot licht zuur te zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg voor regelmatig water geven om de bodem vochtig te houden.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en wind. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet regelmatig bewaterd worden, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en snoei de plant om de vorm te behouden. Geef de plant om de paar weken meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Carex morrowii 'Variegata' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een langzaam werkende meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal in het voorjaar en de zomer.

  Mulch de plant in het voorjaar met een laagje organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Zorg ervoor dat de mulch een paar centimeter van de stengels af blijft om schimmel te voorkomen. Herhaal dit proces jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Carex morrowii 'Variegata' gedijt het beste in neutrale tot zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te handhaven om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren.土

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofinsecten of nematoden. Controleer regelmatig op luizen, trips en spint en verwijder ze handmatig. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voorkom overmatig vocht rond de plant.

 • Omschrijving

  Carex morrowii 'Variegata' is een laagblijvende siergras met opvallende bonte bladeren in groen en crèmekleurig geel. Het vormt dichte matten van smalle bladeren die een aantrekkelijke textuur toevoegen aan de tuin. Deze grassoort gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan in zowel zon als halfschaduw groeien. Het is een winterharde plant die het hele jaar door structuur en kleur toevoegt aan de tuin. Carex morrowii 'Variegata' is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker onder bomen en struiken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.