Centaurea montana 'Coerulea'

Centaurea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Centaurea montana 'Coerulea' is een vaste plant met een bossige groeiwijze en grijsgroene bladeren. De bloemen zijn korenbloemblauw van kleur en hebben een opvallende paarse schijf in het midden. Deze plant bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon tot halfschaduw. De Centaurea montana 'Coerulea' is een mooie toevoeging aan de border of rotstuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar terugkomt in de lente. Het is aan te raden om in het najaar de plant terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen en vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  De plant is over het algemeen zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende bodem- en lichtomstandigheden. Als de plant regelmatig water krijgt en af en toe wordt bemest, zal hij gezond en gelukkig blijven.

  De plant heeft ruimte nodig om zich te verspreiden, dus zorg voor voldoende afstand tussen de planten. Een afstand van ongeveer 30 tot 40 centimeter tussen elke plant is aan te raden. Houd er rekening mee dat de planten ongeveer 30 tot 60 centimeter hoog kunnen worden.

  De Centaurea montana 'Coerulea' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant minder goed zijn en kan de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Centaurea montana 'Coerulea' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en kan helpen bij het aantrekken van deze waardevolle bestuivers naar uw tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen, vlinders en andere insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kan hij helpen om de diversiteit van planten in de tuin te vergroten. Het creëert een gezondere omgeving voor verschillende soorten flora en fauna.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot augustus en de bloei kan tot vier weken duren.

  De Centaurea montana 'Coerulea' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is een sterke plant die weinig problemen heeft met zonlicht en hitte. Als de plant voldoende vocht krijgt, zal hij goed groeien en bloeien.

  Nee, de plant Centaurea montana 'Coerulea' is niet eetbaar. Het is een sierplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek bedoeld zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn dichte groei en kan geluid enigszins dempen. Echter, het effect zal niet zo sterk zijn als bij specifieke geluidsdempende planten. Het planten van meerdere exemplaren kan het geluidsniveau in de tuin wel enigszins verminderen.

 • Tuinplanten zoals deze kunnen het beste na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en lelijke, dode takken. Let op dat je niet te diep snoeit, zodat de plant voldoende tijd heeft om zich weer opnieuw te kunnen ontwikkelen.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om te voorkomen dat het blad nat wordt en schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken met een pH-waarde rond de 6.5 tot 7. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat, zoals organische meststoffen. Het regelmatig bemesten van de plant zal zorgen voor gezonde groei en bloei.

  De Centaurea montana 'Coerulea' geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond en groeit het beste in vruchtbare bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht alkalisch te houden voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast.

  De Centaurea montana 'Coerulea' geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Het wordt aanbevolen om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren rond de wortels. Daarnaast kunnen vorstgevoelige planten worden afgedekt met vliesdoek of een speciale tuinvlies. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de vorst begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals Centaurea montana 'Coerulea' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die alle belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor Tuinplanten zoals deze bloem. Het helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd het direct op de stengels te leggen.

  De Centaurea montana 'Coerulea' houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of andere bodemverbeteraars.

  Net zoals veel andere tuinplanten kan deze plant last hebben van ongedierte, zoals bladluizen, naaktslakken en spint. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op eventueel ongedierte en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of het verwijderen van aangetaste delen van de plant. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van bepaalde kruiden of bloemen die ongedierte kunnen afweren.

 • Omschrijving

  De Centaurea montana 'Coerulea' is een vaste plant met een bossige groeiwijze en grijsgroene bladeren. De bloemen zijn korenbloemblauw van kleur en hebben een opvallende paarse schijf in het midden. Deze plant bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon tot halfschaduw. De Centaurea montana 'Coerulea' is een mooie toevoeging aan de border of rotstuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.