Centranthus ruber 'Albus'

Centranthus ruber

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Centranthus ruber 'Albus' er en hvidblomstret variant af den røde valerianplante. Det er en flerårig plante, der blomstrer fra forår til efterår. Planten har lange stængler med små hvide blomster, der er tiltalende for bier og sommerfugle. Centranthus ruber 'Albus' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Det er en smuk plante til bede, stenbede eller langs stier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Centranthus ruber 'Albus' er en løvfældende plante, der mister sine blade om vinteren.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Planten bør placeres på et beskyttet sted i vintermånederne.

  Ja, denne plante er nem at holde og kræver minimal pleje. Den trives godt i de fleste jordtyper og kan tåle tørke godt. Den tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til en smuk tilføjelse til en have.

  Denne plante har brug for omkring 30-40 cm plads til at vokse og udvikle sig godt. Sørg for, at der er tilstrækkeligt lys og luft omkring planten. Det er også vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at undgå overdreven vækst.

  Centranthus ruber 'Albus' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten blive hæmmet, og planten kan producere færre blomster. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Denne haveplante har brug for vand ca. 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af jord og vejrforhold. Det er vigtigt at kontrollere, at jorden mellem vandingerne forbliver let fugtig. Overvanding kan føre til rodsyge.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Det er et godt valg til en have, der gerne vil tiltrække en masse vilde dyr.

  Centranthus ruber 'Albus' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle. Det er et godt valg til en biodivers have. Det giver mad og skjulesteder til forskellige insekter og dyr.

  Denne haveplante blomstrer fra maj til og med august, og blomstringsperioden kan vare op til cirka seks uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives godt på en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Planten er temmelig tolerant over for tørke og kan derfor klare sig godt i tørre perioder.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Den er beregnet som en dekorativ haveplante.

  Centranthus ruber 'Albus' har ingen lyddæmpende egenskaber.

 • Denne plante kan beskæres efter blomstring for at bevare formen og stimulere ny vækst. Fjern døde blomsterstængler og udtynd for at forbedre luftcirkulationen. Beskær også eventuelle beskadigede eller syge grene for at fremme plantens sundhed.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå også, at rødderne bliver for våde. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke vandlidende.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at pottemulden kan holde på tilstrækkeligt med fugt, men også at overskydende vand let kan drænes væk. Det anbefales at kontrollere pottemulden regelmæssigt og tilføre gødning efter behov.

  Centranthus ruber 'Albus' trives godt i veldrænet jord med en gennemsnitlig til tør fugtighed. Det er vigtigt, at jorden har en neutral pH-værdi og tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Det anbefales at forbedre jorden med kompost eller organisk materiale for optimale resultater.

  Centranthus ruber 'Albus' trives bedst på en solrig placering. Denne haveplante foretrækker veldrænet jord og kan plantes både i bede og i stenbede. Sørg for, at planten får tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  Om vinteren har denne haveplante brug for beskyttelse mod frost, især når temperaturerne falder under frysepunktet. Det anbefales at dække planten til med f.eks. halm, blade eller væv. Dette beskytter planten mod frostskader og fremmer en sund vækst om foråret.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i de fleste jordtyper og både i fuld sol og halvskygge. Fjern visne blomster regelmæssigt for at stimulere blomstringen. Beskær om foråret lige over jorden for at holde planten sund og kompakt.

  Centranthus ruber 'Albus' har ikke brug for ekstra fodring og kan trives godt i almindelig havejord. Det er tilstrækkeligt at tilføje organisk gødning én gang om året, såsom kompost eller gødning. Overgødning kan resultere i alt for frodig vækst og mindre blomstring.

  Det er vigtigt at mulche Centranthus ruber 'Albus' ordentligt for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke kommer for tæt på plantens stængler for at undgå kvaltning.

  Planten foretrækker neutrale til let alkaliske jordarter med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Dog kan den også vokse i let sure til neutrale jordarter med en lidt lavere pH. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for en sund vækst af planten.

  For denne haveplante er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, snegle og uldlus. For at bekæmpe skadedyr kan naturlige fjender som mariehøns anvendes eller miljøvenlige bekæmpelsesmidler kan anvendes. Det anbefales også at inspicere planten regelmæssigt og fjerne inficerede dele med det samme.

 • Beskrivelse

  Centranthus ruber 'Albus' er en hvidblomstret variant af den røde valerianplante. Det er en flerårig plante, der blomstrer fra forår til efterår. Planten har lange stængler med små hvide blomster, der er tiltalende for bier og sommerfugle. Centranthus ruber 'Albus' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Det er en smuk plante til bede, stenbede eller langs stier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.