Cerastium biebersteinii

Cerastium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cerastium biebersteinii, ook wel bekend als Biebersteins hoornbloem, is een laagblijvende vaste plant met groen-grijze bladeren en kleine witte bloemen die bloeien in de lente en zomer. De plant groeit in compacte matten en kan gebruikt worden als bodembedekker in borders en rotstuinen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond. Cerastium biebersteinii trekt bijen en vlinders aan en kan ook gebruikt worden als een mooie hangplant in hanging baskets of bloembakken. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Cerastium biebersteinii is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verkleurt en sterft af in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme kou. Als de plant beschermd wordt kan hij de winter goed overleven.

  Ja, de plant Cerastium biebersteinii is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze groeien goed op verschillende soorten grond en hebben weinig zorg nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de tuin.

  Cerastium biebersteinii heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Een oppervlakte van ongeveer 50 bij 50 centimeter is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende licht en lucht om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor optimale groei.

  Je Tuinplant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar. Het is een goede keuze voor de tuin om deze insecten aan te trekken en te helpen bij de bestuiving van andere planten.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met zijn bloemen. Daarnaast kan de plant dienen als voedselbron voor bepaalde vogelsoorten, waardoor het ecosysteem verrijkt wordt. Het planten van deze soort in de tuin kan dus zeker bijdragen aan een gezonde biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal in de maanden april, mei en juni en de bloei kan duren van vier tot zes weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm en zonnig weer. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om uitdroging te voorkomen.

  Het is niet aan te raden om deze plant te consumeren, omdat het niet bekend is of het eetbaar is. Het is beter om alleen bekende eetbare planten te consumeren uit de tuin. Voor meer zekerheid is het aan te raden om advies te vragen aan een expert.

  Ja, de plant heeft dichte en zachte bladeren die geluid kunnen dempen. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidshinder in een tuin of buitenruimte.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen door te knippen met een scherpe schaar. Indien de plant te groot wordt, kan deze na de bloeiperiode worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 centimeter boven de grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant doet het goed in goed doorlatende potgrond die licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een universele potgrond voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond en groeit het beste in vochtige, maar goed gedraineerde bodems. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen neutraal en licht alkalisch. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige tot half schaduwrijke plek staat. De grond moet goed doorlatend en vochtig zijn. Vermijd te natte grond, anders kan de plant gaan rotten.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de winter goed door te komen.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Regelmatig water geven maar zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Snoei indien nodig na de bloei om de plant compact te houden.

  De plant heeft weinig bemesting nodig en bloeit goed op arme grond. Het is aan te raden om in het voorjaar een universele meststof toe te voegen. Overbemesting kan leiden tot een mindere bloei en groei van de plant.

  Het gebruik van organisch mulch zoals compost of stro kan helpen bij het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Leg een laag mulch rond de planten, maar vermijd direct contact met de stengels om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale groei van de planten.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem een licht zure tot neutrale pH-waarde heeft, meestal tussen 5,5 en 7,0. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien. Een te hoge of te lage zuurgraad kan problemen veroorzaken voor de plant.

  Bestrijd ongedierte met behulp van biologische bestrijdingsmethoden zoals het planten van afweerplanten of het gebruik van natuurlijke vijanden. Ook regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen om ongedierte onder controle te houden. Gebruik indien nodig ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepoplossingen.

 • Omschrijving

  Cerastium biebersteinii, ook wel bekend als Biebersteins hoornbloem, is een laagblijvende vaste plant met groen-grijze bladeren en kleine witte bloemen die bloeien in de lente en zomer. De plant groeit in compacte matten en kan gebruikt worden als bodembedekker in borders en rotstuinen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond. Cerastium biebersteinii trekt bijen en vlinders aan en kan ook gebruikt worden als een mooie hangplant in hanging baskets of bloembakken. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.