Ceratostigma willmottianum

Ceratostigma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceratostigma willmottianum is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn prachtige blauwe bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een mooie groene kleur met een rode herfstverkleuring. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Ceratostigma willmottianum trekt ook vlinders en bijen aan en is over het algemeen makkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Ceratostigma willmottianum is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin die goed gedijt in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen. Het regelmatig snoeien en water geven zal de plant gezond houden.

  De Ceratostigma willmottianum heeft ruimte nodig om zich uit te spreiden, dus het is aan te raden om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden. De plant kan zich verspreiden door middel van worteluitlopers en kan uiteindelijk een oppervlakte van enkele vierkante meters in beslag nemen. Houd hier rekening mee bij het planten van Ceratostigma willmottianum in uw tuin.

  De plant groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Ceratostigma willmottianum heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid licht en temperatuur in zijn omgeving. Het is belangrijk dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant Ceratostigma willmottianum is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen trekken deze insecten aan door hun nectar en kleurrijke uiterlijk. Het is daarom een mooie toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Bovendien zorgt het bladafval voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het kan dus zeker een positieve bijdrage leveren aan de diversiteit van planten en dieren in een tuin.

  Deze plant bloeit van augustus tot oktober en de bloei kan tot wel zes weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het blad kan verbranden als de plant te lang in direct zonlicht staat, dus controleer regelmatig op tekenen van overmatige blootstelling aan de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is aan te raden om geen onderdelen van deze planten te consumeren, aangezien deze giftig kunnen zijn. Het is beter om ze alleen te bewonderen in de tuin.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte begroeiing en struikachtige vorm. Het kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot net boven een oog of knoop. Zorg dat de plant na de snoei voldoende water en voeding krijgt om weer krachtig te groeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze plant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplant Ceratostigma willmottianum gedijt het beste in goed doorlatende grond die licht vochtig is. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en een licht zure tot neutrale pH-waarde heeft. Het is aan te raden om de bodem jaarlijks te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Het is raadzaam om deze plant in de winter af te dekken met een mulchlaag van bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude wind en vorst. Sommige tuiniers kiezen ervoor om de plant in een pot te kweken en deze tijdens de winter naar binnen te verplaatsen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Zorg voor regelmatig water geven tijdens droge periodes en snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de groei te bevorderen. Daarnaast is het goed om in het najaar kalk toe te voegen om de bodemstructuur te verbeteren. Let op dat er niet te veel meststoffen worden gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organische materialen zoals compost, boomschors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Ceratostigma willmottianum geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je aaltjes gebruiken die de larven van schadelijke insecten doden. Ook kan je preventief te werk gaan door regelmatig de plant te inspecteren op eventueel ongedierte. Het is belangrijk om snel in te grijpen wanneer je ongedierte opmerkt, om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Ceratostigma willmottianum is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn prachtige blauwe bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een mooie groene kleur met een rode herfstverkleuring. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Ceratostigma willmottianum trekt ook vlinders en bijen aan en is over het algemeen makkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.