Chamaemelum nobile 'Ligulosum'

Chamaemelum nobile

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaemelum nobile 'Ligulosum' is een vaste plant met fijn geveerd blad en kleine bloemen die lijken op madeliefjes. Het heeft een kruidige geur en wordt vaak gebruikt in kruidenthee en aromatherapie. Deze plant groeit laag bij de grond en vormt een dichte mat van groen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Chamaemelum nobile 'Ligulosum' trekt ook vlinders en bijen aan en kan gebruikt worden als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Chamaemelum nobile 'Ligulosum' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren gedurende het hele jaar behoudt, in tegenstelling tot bladverliezende planten. Hierdoor zorgt de plant het hele jaar door voor een groene uitstraling in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Zorg voor een goede mulchlaag en bescherming tegen wind om de plant te helpen overleven tijdens koude periodes.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het regelmatig besproeien en snoeien van de plant zal helpen om hem gezond te houden. Het is een sterke en duurzame tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Deze plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft en niet te dicht op andere planten staat. Planten op ongeveer 15 tot 20 centimeter afstand van elkaar voor een gezonde groei.

  De Chamaemelum nobile 'Ligulosum' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het kan wel enige schaduw verdragen, maar zal minder goed groeien en bloeien. Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant in de zon of halfschaduw te plaatsen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door te voelen aan de grond.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en nectar van de bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken en ondersteunen.

  Tuinplanten zoals Chamaemelum nobile 'Ligulosum' kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders en andere insecten. Daarnaast zorgen planten voor zuurstofproductie en bieden ze habitat en voedsel voor verschillende dieren. Het is daarom positief voor de biodiversiteit om diverse tuinplanten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. De plant kan goed gedijen in de volle zon en zal goed groeien en bloeien.

  . Ja, de bloemen van deze plant worden soms gebruikt als smaakmaker in kruidenthee en desserts. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de plant niet behandeld is met chemicaliën voordat je hem eet. Het consumeren van grote hoeveelheden kan echter maagklachten veroorzaken.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen doordat het bladeren heeft die geluid kunnen absorberen. Het plaatsen van deze plant in de tuin kan helpen om geluidsoverlast te verminderen. Over het algemeen hebben planten met dichte bladeren en een volle structuur een beter geluidsdempend effect.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken gedurende het hele jaar. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om wonden te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Over het algemeen gedijen Tuinplanten het beste in vochtige, goed doorlatende grond.

  Chamaemelum nobile 'Ligulosum' gedijt het best in goed doorlatende en kalkrijke grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg voor een bodem met een gemiddelde tot goede kwaliteit voor optimale groei en bloei van deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft een goede winterhardheid en heeft meestal geen extra bescherming nodig tegen de kou. Mocht de winter extreem streng zijn, dan kan het helpen om de plant te mulchen met bladeren of stro. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te zetten en naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens de koudste maanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Verwijder regelmatig onkruid en dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten hebben in het algemeen een matige tot regelmatige bemesting nodig om goed te gedijen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en moet vermeden worden.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom de tuinplanten te bedekken en vocht vast te houden. Het helpt ook bij het onderdrukken van onkruid en het voorkomen van bodemerosie. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om de ademhaling van de planten niet te belemmeren.

  De Chamaemelum nobile 'Ligulosum' heeft een voorkeur voor een zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en ontwikkeling van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Chamaemelum nobile 'Ligulosum', kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt zoals het gebruik van insectenwerende planten of het planten van kruiden die ongedierte afstoten. Daarnaast kunnen insecticiden op basis van natuurlijke oliën worden gebruikt om ongedierte te bestrijden. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Chamaemelum nobile 'Ligulosum' is een vaste plant met fijn geveerd blad en kleine bloemen die lijken op madeliefjes. Het heeft een kruidige geur en wordt vaak gebruikt in kruidenthee en aromatherapie. Deze plant groeit laag bij de grond en vormt een dichte mat van groen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Chamaemelum nobile 'Ligulosum' trekt ook vlinders en bijen aan en kan gebruikt worden als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.