Chelone glabra

Chelone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chelone glabra, også kendt som den hvide skildpaddeblomst, er en indfødt flerårig plante, der findes i Nordamerika. Planten har glinsende, ovale blade og producerer om sommeren smukke hvide blomster, der minder om hovedet på en skildpadde. Denne plante trives bedst i fugtig jord og foretrækker en placering i halvskygge. Den hvide skildpaddeblomst tiltrækker sommerfugle og bier og kan nå en højde på ca. 60-90 centimeter. Det er et smukt supplement til en naturlig have eller en sumpet omgivelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om efteråret. Det er en flerårig plante, der kommer tilbage hvert år om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte den godt under ekstrem frost. Det anbefales at dække planten om vinteren med f.eks. blade eller halm.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og regelmæssigt gøde for optimal vækst. Denne plante kan trives godt under de fleste haveforhold.

  Denne plante har brug for en gennemsnitlig plads på cirka 60 cm i bredden og 60 cm i højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig og vokse. Hold tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at undgå konkurrence.

  Ja, denne plante trives godt i skygge og kan endda trives i fugtige forhold. Det er en meget velegnet plante til skyggefulde haver og skovområder. Husk, at regelmæssig vanding er vigtig for god vækst.

  Chelone glabra har brug for regelmæssig vanding og skal altid holdes fugtig. Det er vigtigt at undgå at lade jorden tørre ud mellem vandingerne. Giv planten vand cirka 2-3 gange om ugen, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden.

  Ja, denne haveplante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det tiltrækker disse insekter på grund af den søde duft og de farverige blomster. Det er et godt valg for haveejere, der gerne vil hjælpe med at fremme biodiversiteten i deres have.

  Ja, planter, der er attraktive for bier og sommerfugle, såsom denne plante, bidrager til biodiversiteten i haven. De hjælper med at støtte mangfoldigheden af insekter, hvilket igen tiltrækker andre dyr. Dette bidrager til et sundt og afbalanceret have miljø.

  Denne plante blomstrer normalt fra juli til september, og blomstringen kan vare cirka 6 uger.

  Chelone glabra trives godt i fuld sol og trives bedst med tilstrækkeligt sollys. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted i haven. Her får den tilstrækkeligt sollys og vil trives godt.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den dyrkes primært som en haveplante på grund af de smukke blomster. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Planter generelt har en begrænset lyddæmpende effekt, primært ved at absorbere lydbølger. Effekten er dog minimal i forhold til specifikke lydisolerende materialer. Havplanter kan dog bidrage til et roligt og afslappende miljø.

 • Du kan beskære denne plante om foråret for at fjerne døde eller beskadigede grene. Du kan også let beskære planten efter blomstringen for at bevare formen og størrelsen. Brug en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Denne plante trives i fugtig jord, så det er vigtigt at give regelmæssig vanding. Sørg for, at jorden aldrig tørrer helt ud, men undgå også vandoverløb. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed ved at føle med dine fingre.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke tørrer ud, men heller ikke bliver for fugtig. En let gødning i vækstsæsonen kan hjælpe planten med at trives.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for kompakt og næringsrig nok til optimal vækst og blomstring. Tilføjelse af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten og hjælpe planten med at trives.

  Denne plante vokser bedst på en fugtig og solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet, men ikke for tør. Denne plante trives godt i grænser, fugtige haver eller ved vandkanten.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost, især i koldere klimaer. Det er vigtigt at dække planten med et tykt lag mulch eller blade for at beskytte rødderne. Det er også muligt at flytte planten til en beskyttet placering i en potte eller at placere et beskyttende cover over planten.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og beskær planten om foråret for at fremme væksten. Gød planten om foråret og fjern døde blade og blomster for at holde planten sund.

  Have brug for regelmæssig gødning af haveplanter som Chelone glabra i vækstsæsonen for at forblive sunde og stærke. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering. Det anbefales at gøde om foråret og eventuelt igen halvvejs gennem sæsonen.

  Det anbefales at lægge et lag muld rundt om planten for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Sørg for, at mulden ikke ligger på plantens stængler, men et par centimeter væk. Brug organiske materialer som træflis, blade eller halm til mulching.

  Chelone glabra trives bedst i let sure til neutrale jordarter med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den for at fremme plantens sundhed og vækst.

  For at undgå skadedyr fra at angribe planten, er det vigtigt regelmæssigt at inspicere bladene og stilke af planten for eventuelle insekter. Om nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie anvendes til at beskytte planten. Det er også en god idé at plante planten et godt sted med tilstrækkeligt sollys og veldrænet jord.

 • Beskrivelse

  Chelone glabra, også kendt som den hvide skildpaddeblomst, er en indfødt flerårig plante, der findes i Nordamerika. Planten har glinsende, ovale blade og producerer om sommeren smukke hvide blomster, der minder om hovedet på en skildpadde. Denne plante trives bedst i fugtig jord og foretrækker en placering i halvskygge. Den hvide skildpaddeblomst tiltrækker sommerfugle og bier og kan nå en højde på ca. 60-90 centimeter. Det er et smukt supplement til en naturlig have eller en sumpet omgivelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.