Arctanthemum arcticum 'Roseum'

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arctanthemum arcticum 'Roseum' is een compacte vaste plant met zachtroze bloemen die bloeien van de lente tot de zomer. De plant heeft grijs-groen blad en een bossige groeiwijze. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. 'Roseum' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een meerjarige plant die in de lente en zomer bloeit. Je kunt hem het beste in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is dus bestand tegen koude temperaturen in de winter. Het is een geschikte plant voor de tuin.

  Ja, de Arctanthemum arcticum 'Roseum' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin zonder speciale vereisten. Het is een ideale keuze voor beginnende tuiniers.

  Arctanthemum arcticum 'Roseum' heeft ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd rekening met de hoogte en breedte van de planten bij het planten in de tuin.

  De plant groeit het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook groeien in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei wat langzamer zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede afwatering.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. In de regel is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar en pollen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan biodiversiteit en bestuiving.

  Ja, Arctanthemum arcticum 'Roseum' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt het voor variatie in de tuin en kan het een waardevolle voedselbron zijn voor verschillende dieren. Het draagt dus bij aan een gezond ecosysteem.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de plant Arctanthemum arcticum 'Roseum' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant niet te eten vanwege mogelijke giftige stoffen.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen door de bladeren en takken geluidsgolven op te vangen en te absorberen.

 • De plant moet regelmatig worden teruggesnoeid om te bevorderen dat er nieuwe bloemen groeien. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan elke dag een beetje.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Kies een mix die geschikt is voor tuinplanten en houd de grond vochtig maar niet drassig. Overmatig water kan leiden tot wortelrot.

  Arctanthemum arcticum 'Roseum' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een vruchtbare bodem met een neutrale pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond om een gezonde groei te bevorderen.

  De Arctanthemum arcticum 'Roseum' groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je een laag mulch of compost rond de basis aanbrengen. Je kan ook een beschermlaag van dennentakken of stro over de plant leggen. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Regelmatig water geven in droge periodes en bemesten in het voorjaar helpt de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor een regelmatige bemesting met een algemene meststof, bij voorkeur in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Kies een organische mulch zoals bladeren, stro of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om schimmelproblemen te voorkomen.

  De plant groeit het beste in een zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Bij deze plant kan overmatige besproeiing en voeding leiden tot plagen zoals bladluizen en spint. Om deze plagen te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en te zorgen voor een goede luchtcirculatie. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van deze plagen.

 • Omschrijving

  Arctanthemum arcticum 'Roseum' is een compacte vaste plant met zachtroze bloemen die bloeien van de lente tot de zomer. De plant heeft grijs-groen blad en een bossige groeiwijze. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. 'Roseum' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.