Tanacetum (Coccineum Grp) 'E.M. Robinson'

Tanacetum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tansy (Coccineum Grp) 'E.M. Robinson' er en flerårig plante med fint skårne blade og iøjnefaldende røde blomster. Blomsterne har et mageriet lignende udseende og blomstrer om sommeren. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. 'E.M. Robinson' er et smukt tilføjelse til bede og stenbede og kan også bruges som skæreblomst i buketter. Det er en nem plante at vedligeholde, der trives godt i moderate klimaer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Tanacetum (Coccineum Grp) 'E.M. Robinson' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der kommer frem om foråret og blomstrer om sommeren. Efter blomstringen kan blomsterne klippes af for at holde planten sund.

  Denne plante er hårdfør ned til -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved hårdere frost. Det anbefales at dække planten med blade eller halm.

  Ja, Tanacetum (Coccineum Grp) 'E.M. Robinson' er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Disse havplanter trives godt i de fleste jordtyper og lider sjældent af sygdomme eller skadedyr. Regelmæssig vanding og årlig beskæring er tilstrækkeligt for at holde dem sunde.

  Denne plante har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt, normalt ca. 30-45 cm mellem hver plante. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand, så planterne ikke vokser for tæt sammen. Dette sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge kan plantens vækst muligvis blive reduceret, og blomstringen kan være mindre frodig. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Giv planten vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan føre til rodrod. Giv planten vand ved rødderne og undgå bladene.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at opretholde en økologisk balance. Det er en favoritplante blandt haveejere, der ønsker at bidrage til bevarelsen af bestøvere.

  Haveplanter bidrager generelt ikke direkte til biodiversitet, men kan skabe en grøn omgivelse for insekter og fugle. Det er vigtigt at kombinere forskellige typer planter for at fremme biodiversiteten. Tanacetum kan bidrage til en varieret have, der tiltrækker forskellige typer insekter.

  Tanacetum 'E.M. Robinson' blomstrer fra juni til august, og blomstringsperioden kan vare cirka 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt lide fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under tørre perioder. Det anbefales også at gøde planten lejlighedsvis for optimal vækst.

  Nej, planterne fra Coccineum-gruppen af Tanacetum-planter er ikke spiselige. Det frarådes at indtage disse planter. Det er bedst at lade dem vokse udelukkende af dekorative formål i haven.

  Ja, denne plante har lyddæmpende egenskaber og kan hjælpe med at reducere omgivende støj. At placere denne plante i haven kan mindske støjgener.

 • Denne plante kan beskæres ned til jorden efter blomstring for at fremme væksten. Fjern regelmæssigt døde eller gamle stængler for at holde planten sund. Beskær om foråret eller efteråret for de bedste resultater.

  Denne haveplante kan lide af fugtig jord, så giv regelmæssigt vand. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingsseancerne. Fjern overskydende vand for at undgå rodrot.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men undgå at planten står med rødderne i vand. Giv planten regelmæssig næring for at stimulere dens vækst.

  Tanacetum (Coccineum Grp) 'E.M. Robinson' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til rig jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at forhindre rodrot. Regelmæssig tilføjelse af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodrot. Beskyt planten mod hård vind.

  Haveplanter som disse kræver generelt ikke vinterbeskyttelse og kan godt tåle kolde temperaturer. Som en ekstra forsigtighedsforanstaltning kan du om efteråret lægge muld eller halm ved plantens rødder for at beskytte dem mod streng frost. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten kræver regelmæssig beskæring for at bevare formen og fremme blomstringen. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Gød planten om foråret med en langtidsvirkende gødning til blomstrende planter.

  Denne plante har behov for regelmæssig gødning med en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Giv ikke ekstra gødning om efteråret for at forberede planten på vinteren. Følg den anbefalede dosering på emballagen af gødningen.

  Mulch er et beskyttende lag organisk materiale, der placeres omkring planten for at hjælpe med at holde jorden fugtig og forhindre ukrudtsvækst. Mulching kan hjælpe med at regulere jordtemperaturen og tilføje næringsstoffer til jorden. Det anbefales at påføre mulch om foråret og regelmæssigt genopfylde det for at opretholde optimale vækstbetingelser.

  Denne plante foretrækker en neutral til let basisk jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den for at skabe optimale vækstbetingelser for planten. Regelmæssig test af jorden vil hjælpe med at holde pH-værdien på det rigtige niveau.

  og har generelt set sjældent problemer med skadedyr. Hvis der alligevel er tilfælde af skadedyr såsom lus, kan disse bekæmpes med biologiske midler eller ved at fjerne lusene manuelt. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for skadedyr for at kunne gribe ind tidligt.

 • Beskrivelse

  Tansy (Coccineum Grp) 'E.M. Robinson' er en flerårig plante med fint skårne blade og iøjnefaldende røde blomster. Blomsterne har et mageriet lignende udseende og blomstrer om sommeren. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. 'E.M. Robinson' er et smukt tilføjelse til bede og stenbede og kan også bruges som skæreblomst i buketter. Det er en nem plante at vedligeholde, der trives godt i moderate klimaer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.