Tanacetum (Coccineum Grp) 'Roseum'

Tanacetum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tanacetum (Coccineum Grp) 'Roseum' is een vaste plant met fijn verdeeld blad en een bossige groeiwijze. De plant produceert talrijke roze bloemhoofdjes op lange, stevige stelen. 'Roseum' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en kan gebruikt worden als borderplant of in rotstuinen. De bloemen kunnen ook gebruikt worden in boeketten en droogbloemarrangementen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Tanacetum (Coccineum Grp) 'Roseum' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het komt in de lente weer opnieuw tot leven.

  De plant Tanacetum (Coccineum Grp) 'Roseum' is winterhard tot -15 graden Celsius. Dit betekent dat de plant vorst kan verdragen en geschikt is voor ons klimaat. Bij strenge vorst kan het toch nodig zijn om de plant extra te beschermen.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven is voldoende om van deze plant te genieten.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 45 cm ruimte nodig om optimaal te groeien en te bloeien. Zorg voor voldoende luchtigheid rondom de plant en plant deze niet te dicht op andere planten om verspreiding te voorkomen. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook matige schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei. Te veel donkere plekken kunnen de groei belemmeren.

  Deze plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen door hun nectarrijke bloemen. Dit maakt de plant een goede keuze voor een vlinder- en bijenvriendelijke tuin.

  Ja, de Tanacetum 'Roseum' is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kan de plant ook andere nuttige insecten aantrekken. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de biodiversiteit vergroten.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het eten van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is verstandig om deze plant niet te consumeren.

  Ja, Tanacetum (Coccineum Grp) 'Roseum' heeft een geluidsdempende werking. Het blad en de bloemen absorberen geluidstrillingen en verminderen op die manier geluidsoverlast in de omgeving. Het is dus een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot net boven de grond. Gebruik scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd dat de plant met zijn wortels in stilstaand water staat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om de potgrond af en toe te bemesten.

  Tanacetum (Coccineum Grp) 'Roseum' groeit het best in goed doorlatende en vruchtbare bodem. De bodem moet neutraal tot licht alkalisch zijn en mag niet te vochtig zijn. Zorg voor voldoende voeding en water om de plant gezond te houden.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Geef de plant voldoende ruimte om zich te ontwikkelen.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld droge bladeren rond de basis te leggen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een mulchlaag kan helpen om de plant warm te houden tijdens koudere periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft een matige behoefte aan voedingsstoffen en kan worden bemest met een universele meststof voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel tijdens de bloeiperiode voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot een verzwakking van de plant en minder bloei.

  Het gebruik van mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Een laag mulch rondom de plant kan de groei en bloei bevorderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem helpen reguleren.

  Deze plant heeft een natuurlijke afweer tegen ongedierte, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen meestal niet nodig zijn. Als er toch sprake is van ongedierte, kan een milde zeepoplossing vaak helpen om ze te verwijderen. Het regelmatig controleren van de plant en het behouden van een gezonde groeiomgeving kunnen ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Tanacetum (Coccineum Grp) 'Roseum' is een vaste plant met fijn verdeeld blad en een bossige groeiwijze. De plant produceert talrijke roze bloemhoofdjes op lange, stevige stelen. 'Roseum' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en kan gebruikt worden als borderplant of in rotstuinen. De bloemen kunnen ook gebruikt worden in boeketten en droogbloemarrangementen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.