Chrysanthemum (Koreanum Grp) 'Edelweiss'

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum (Koreanum Groep) 'Edelweiss' is een prachtige en robuuste plant met witte bloemen die lijken op het alpenbloempje Edelweiss. De bloemen hebben een opvallend geel hart en bloeien in de late zomer en herfst. Deze chrysantensoort is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. 'Edelweiss' trekt vlinders en bijen aan en is goed bestand tegen koudere temperaturen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 50-60 cm en gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Chrysanthemum (Koreanum Grp) 'Edelweiss' is geen groenblijvende plant. Deze tuinplant verliest zijn blad gedurende de wintermaanden.

  De Chrysanthemum (Koreanum Grp) 'Edelweiss' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen. Deze tuinplant is niet bestand tegen zeer strenge winters.

  Chrysanthemum (Koreanum Grp) 'Edelweiss' is over het algemeen makkelijk te onderhouden, zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt. Het regelmatig snoeien van uitgebloeide bloemen kan de bloeiperiode verlengen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst in de winter.

  Chrysanten moeten worden geplant op een afstand van ongeveer 30-40 cm van elkaar om voldoende ruimte te bieden voor groei en bloei. Ze dienen ook geplant te worden op een zonnige locatie met goed doorlatende grond om optimaal te gedijen. Het is belangrijk om de planten regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Chrysanten groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook overleven in de schaduw. Echter, ze zullen waarschijnlijk minder bloemen produceren in de schaduw dan in de zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze nog steeds genoeg licht krijgen om goed te gedijen.

  De Chrysanthemum (Koreanum Grp) 'Edelweiss' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme perioden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, Chrysanthemum (Koreanum Grp) 'Edelweiss' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin of bloemperk om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Planten dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Dit kan helpen bij het behouden van een gezonde leefomgeving voor verschillende diersoorten. Het is echter ook belangrijk om een diverse beplanting te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Chrysanthemum bloeit in de maanden september en oktober en blijft ongeveer 2 tot 3 weken bloeien.

  Ja, Chrysanthemum 'Edelweiss' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, Chrysanthemum planten zijn over het algemeen niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor consumptie. Het is daarom niet veilig om deze plant te eten. Het wordt voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, de plant heeft de capaciteit om geluid enigszins te dempen door middel van zijn bladeren. Echter is het effect niet zo groot als bij specifieke geluidsdempende planten. Het plaatsen van meerdere planten kan het geluidsniveau wel iets verminderen.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om hem compact en mooi te houden. Verwijder dode bloemen en knip lange scheuten terug om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Koreanum Grp) 'Edelweiss' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Koreanum Grp) 'Edelweiss' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. De potgrond moet vochtig blijven, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht vochtig gehouden worden. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de bodem te verbeteren met organisch materiaal.

  De Chrysanthemum (Koreanum Grp) 'Edelweiss' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en zorg voor regelmatige bemesting om de bloei te bevorderen. Deze tuinplant is geschikt voor zowel borders als bloembakken.

  Het is aan te raden om Chrysanthemums vorstvrij te overwinteren, bijvoorbeeld in een kas of serre. Zorg voor voldoende bescherming tegen koude temperaturen en vochtigheid door de plant te bedekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Vermijd natte bladeren en te veel vocht om schimmelgroei te voorkomen.

  De Chrysanthemum houdt van een zonnige plek in de tuin en heeft regelmatig water nodig. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen en geef in het voorjaar wat organische mest voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en de zomer te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de meststof rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met mulch, zoals compost of boomschors. Mulch beschermt de wortels tegen kou en behoudt vocht in de bodem. Het helpt ook om onkruidgroei te onderdrukken.

  Chrysanthemums geven de voorkeur aan neutrale tot lichtzure bodems met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de pH van de bodem te testen voordat je de plant in de grond zet.

  Gecombineerde ongediertebestrijding kan effectief zijn voor deze tuinplanten. Gebruik bijvoorbeeld natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, of bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Zorg ervoor dat de planten regelmatig worden gecontroleerd op eventuele plagen.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum (Koreanum Groep) 'Edelweiss' is een prachtige en robuuste plant met witte bloemen die lijken op het alpenbloempje Edelweiss. De bloemen hebben een opvallend geel hart en bloeien in de late zomer en herfst. Deze chrysantensoort is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. 'Edelweiss' trekt vlinders en bijen aan en is goed bestand tegen koudere temperaturen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 50-60 cm en gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.