Leucanthemum (Superbum Grp) 'Christine Hagemann'

Leucanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Leucanthemum 'Christine Hagemann' er en smuk og iøjnefaldende flerårig plante med store hvide blomster og en gul kerne. Denne marguerit sort blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har kraftige stængler og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. 'Christine Hagemann' er en stærk og let at vedligeholde plante, der trives godt i bede, staudebede og blomsterkasser. Det er et smukt tilføjelse til enhver have og giver en glad og farverig udstråling.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Leucanthemum (Superbum Grp) 'Christine Hagemann' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren. Det anbefales at beskære planten om foråret for at stimulere væksten.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Det anbefales at dække planten med blade eller halm.

  Ja, Leucanthemum (Superbum Grp) 'Christine Hagemann' er en let plante at passe på. Det er en stærk og vinterhårdfør haveplante, der kræver lidt pleje. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er tilstrækkeligt.

  Leucanthemum 'Christine Hagemann' har brug for cirka 60 cm til 90 cm plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og blomstre optimalt. Tag også hensyn til andre planter i området for at bevare tilstrækkelig luftcirkulation.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge og vil ikke trives godt i fuld skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig sollys for optimal vækst. Det er bedst at placere planten et sted, hvor den modtager mindst 6 timers sollys om dagen.

  Leucanthemum 'Christine Hagemann' har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. I tørre perioder kan der være behov for hyppigere vanding.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med nektarrige blomster og blomstringsperioden om sommeren. Det er en værdifuld haveplante, der kan være en kilde til føde og farve til disse nyttige bestøvere. At plante denne blomst kan bidrage til biodiversiteten i din have.

  Ja, Leucanthemum planter er gode for biodiversiteten, fordi de tiltrækker sommerfugle og bier med deres nektarrige blomster. Planterne tilbyder også skjulesteder for små dyr og hjælper med bestøvningen af andre planter i haven. At tilføje Leucanthemum til haven kan berige biodiversiteten.

  "Leucanthemum (Superbum Grp) 'Christine Hagemann'" blomstrer fra juni til august. Blomstringsperioden varer i gennemsnit 6 til 8 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt i skarpt sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i løbet af varme sommerdage.

  Nej, Leucanthemum 'Christine Hagemann' er ikke spiselig. Det er en prydplante, der primært bruges i haver på grund af de smukke blomster. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, haveplanter har generelt en begrænset lyddæmpende effekt, især i kombination med andre planter. Bladene og blomsterne kan absorbere lyd, og planten kan hjælpe med at reducere forstyrrende lyde i haven. Effekten vil dog ikke være så stor som med specifikke lyddæmpende materialer.

 • Du kan beskære planten efter blomstring for at bevare formen og stimulere væksten. Fjern døde blomster og afblomstrede stængler for at fremme ny blomstring. Forynge planten ved at klippe ældre stængler helt ned til basen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base og undgå at gøre bladene våde for at forhindre sygdomme.

  Denne plante har brug for veldrænet pottemuld for at undgå, at rødderne forbliver for våde. Sørg for, at pottemulden har tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Undgå tung lerjord og sørg for regelmæssig gødskning.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodøgen. En neutral til let sur jord er ideel for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også klare lidt skygge. Sørg for veldrænet jord for at undgå vandstagnation. Planten trives godt i en rabat, i en stenbed eller i et blomsterbed.

  Denne plante kræver generelt ikke vinterbeskyttelse, da den er modstandsdygtig over for kolde temperaturer. Hvis vinteren er ekstrem hård, kan det være en god idé at dække planten med lidt blade eller halm. Sørg dog for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fuld sol til halvskygge. Regelmæssig vanding og afskæring af visnede blomster fremmer blomstringen. Derudover anbefales det at gøde planten om foråret.

  Have i førende behov for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en speciel gødning til blomstrende planter for at fremme blomsterproduktionen. Gød planten i overensstemmelse med instruktionerne på emballagen for at opnå optimale resultater.

  Mulch anbefales til disse havplanter for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Brug organisk mulch materiale som blade eller træflis og påfør et lag på 5-10 cm rundt om planten. Forny mulchlaget årligt for optimale resultater.

  Leucanthemum (Superbum Grp) 'Christine Hagemann' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. En for høj surhedsgrad kan forårsage problemer for plantens vækst og blomstring. Det er derfor vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller gødning.

  Denne plante kan blive påvirket af bladlus, trips og snegle. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for disse skadedyr og om nødvendigt bekæmpe dem. Brug af insekticider kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Leucanthemum 'Christine Hagemann' er en smuk og iøjnefaldende flerårig plante med store hvide blomster og en gul kerne. Denne marguerit sort blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har kraftige stængler og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. 'Christine Hagemann' er en stærk og let at vedligeholde plante, der trives godt i bede, staudebede og blomsterkasser. Det er et smukt tilføjelse til enhver have og giver en glad og farverig udstråling.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.