Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Mary Stoker'

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Mary Stoker' is een vaste plant met een bossige groeiwijze en opvallende bloemen. De bloemen hebben een warme oranjegele kleur en bloeien in de late zomer en herfst. 'Mary Stoker' is een sterke plant die goed gedijt in de zon en een goed doorlatende grond. Deze chrysant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan borders of perken in de tuin. Met regelmatig snoeien kan de plant compact en gezond gehouden worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Mary Stoker'" is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest.

  Deze plant is winterhard tot -12 graden Celsius en kan dus overleven in gematigde winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om de bloei te behouden. In de winter is het raadzaam om de plant af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en zonlicht. Het is belangrijk om dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Voeg af en toe voeding toe voor een gezonde groei.

  Chrysanthemum 'Mary Stoker' heeft ongeveer 60 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Houd ook rekening met eventuele omliggende planten die de groei van de Chrysanthemum kunnen belemmeren.

  Chrysanten groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook in de lichte schaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te weinig zonlicht kan leiden tot langere stelen en minder bloemen.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere zomermaanden. Het is aanbevolen om de grond voldoende vochtig te houden en te controleren of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Over het algemeen wordt geadviseerd om chrysanten één keer per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgeving en weersomstandigheden.

  Ja, de Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Mary Stoker' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Mary Stoker' trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook voedsel en beschutting voor verschillende insecten en kleine dieren, waardoor het een positieve bijdrage levert aan de lokale biodiversiteit. In combinatie met andere planten die verschillende soorten dieren aantrekken, kan het helpen om een gevarieerde en gezonde tuinomgeving te creëren.

  De Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Mary Stoker' bloeit in de maanden september en oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Chrysanten kunnen goed tegen de volle zon en hebben minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om problemen met de wortels te voorkomen. Chrysanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, Chrysanthemum planten zijn niet eetbaar en worden gewoonlijk alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van deze planten kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om ze niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, Chrysanten kunnen geluid gedeeltelijk absorberen dankzij hun bladeren en bloemen, wat kan helpen bij het verminderen van achtergrondgeluiden in de tuin. Het effect zal echter beperkt zijn en hangt af van de specifieke omstandigheden en de hoeveelheid planten die worden gebruikt.

 • Het is aan te raden om Chrysanten na de bloei terug te snoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond. Dit zorgt voor een compactere groei en stimuleert de vorming van nieuwe bloemen. Daarnaast kan je in het voorjaar dode of beschadigde takken verwijderen voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Een mengsel van potgrond en wat zand kan helpen bij een goede drainage. Zorg ervoor dat de pot niet te groot is om wateroverlast te voorkomen.

  De bodemkwaliteit dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen voor deze tuinplanten.

  De Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Mary Stoker' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en ruimte heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Bij voorkeur beschut tegen harde wind.

  Het is belangrijk om Tuinplanten zoals Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Mary Stoker' in de winter te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant bedekken met stro of bladeren en een beschermende doek gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de koudere maanden.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus wees voorzichtig en vermijd meststoffen met te veel stikstof.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei. Ideaal voor het planten van tuinplanten zoals deze bloem.

  De Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Mary Stoker' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. De ideale pH-waarde ligt tussen de 6 en 7. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op luizen, trips en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte. Als er toch sprake is van een plaag, kunt u biologische bestrijdingsmiddelen of neemolie gebruiken.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Mary Stoker' is een vaste plant met een bossige groeiwijze en opvallende bloemen. De bloemen hebben een warme oranjegele kleur en bloeien in de late zomer en herfst. 'Mary Stoker' is een sterke plant die goed gedijt in de zon en een goed doorlatende grond. Deze chrysant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan borders of perken in de tuin. Met regelmatig snoeien kan de plant compact en gezond gehouden worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.