Chusquea culeou

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chusquea culeou is een bamboesoort die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt en bekend staat om zijn opvallende groeiwijze. De plant kan tot zo'n 5 meter hoog worden en heeft lange, dunne stengels die dicht op elkaar groeien. De bladeren van de Chusquea culeou zijn langwerpig en groen van kleur. Deze bamboeplant gedijt goed in vochtige grond en is winterhard. Het is een decoratieve plant die ook als erfafscheiding kan worden gebruikt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren niet afvallen in de winter en het hele jaar door groen blijven. Het is een soort tuinplant die continu zijn bladeren behoudt.

  De plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Deze plant is bestand tegen milde vorst, maar kan bescherming nodig hebben bij strengere winterse omstandigheden. Het is aan te raden om de plant in de winter extra te beschermen om de groei en bloei te bevorderen.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in zowel de volle zon als halfschaduw. Regelmatig snoeien kan helpen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zijn opgaande groei te kunnen behouden. Zorg voor een ruime plantplaats, waar de plant vrijuit kan groeien zonder belemmeringen van andere vegetatie. Een plantafstand van ongeveer 1 meter is aan te raden om voldoende ruimte te bieden voor de groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een geschikte keuze voor donkere hoeken in de tuin. Zorg voor voldoende vochtige grond en regelmatig water geven.

  Deze plant heeft gemiddeld één of twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Houd rekening met de specifieke behoeften van de plant en pas de watergift indien nodig aan.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen van deze plant hebben nectar die vlinders en bijen aantrekt. Hierdoor kan de plant een waardevolle toevoeging zijn voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van deze bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit als hij in de tuin wordt geplant. Het biedt beschutting en voedsel voor verschillende insecten en vogels, waardoor de diversiteit aan dieren in de tuin toeneemt. Daarnaast helpt het ook om de bodem te verbeteren en het ecosysteem in balans te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Deze plant is geschikt om te planten in een zonnige tuin.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk een siergras dat wordt gebruikt in tuinen vanwege zijn decoratieve kenmerken. Het eten ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft van nature dichte, rechtopstaande stengels en bladeren die geluid kunnen absorberen, waardoor het een geluidsdempend effect kan hebben in de tuin.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig, tenzij het nodig is om dode of beschadigde takken te verwijderen. Het is het beste om dit te doen in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Vermijd agressieve snoei, omdat dit de vorm en gezondheid van de plant kan beïnvloeden.

  De Chusquea culeou heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren overdag kunnen opdrogen en schimmelvorming wordt voorkomen.

  Voor de plant Chusquea culeou is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond een neutrale zuurtegraad heeft en vermijd te vochtige grond om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water te laten weglopen.

  De plant gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en een neutrale tot zure pH-waarde heeft. Het toevoegen van organisch materiaal kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Tuinplanten die niet winterhard zijn, kunnen worden beschermd tegen vorst door ze te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant dicht bij een beschutte muur te plaatsen of in te pakken met tuinvlies. Het is ook belangrijk om de planten tijdens vorstvrije periodes water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig om de plant gezond te houden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een matige tot hoge behoefte aan voedingsstoffen. Ze kunnen profiteren van een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid meststof en de frequentie van bemesting te volgen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom tuinplanten, waaronder deze specifieke bamboeplant. Mulch houdt vocht vast, voorkomt onkruidgroei en verbetert de bodemkwaliteit. Dit kan bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig. Zorg voor een goede drainage om de zuurgraad op peil te houden.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te inspecteren op plagen zoals slakken, luizen en rupsen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen bij het bestrijden van deze plagen. Ook het gebruik van insecticiden kan effectief zijn, maar wees voorzichtig met het milieu en andere dieren.

 • Omschrijving

  Chusquea culeou is een bamboesoort die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt en bekend staat om zijn opvallende groeiwijze. De plant kan tot zo'n 5 meter hoog worden en heeft lange, dunne stengels die dicht op elkaar groeien. De bladeren van de Chusquea culeou zijn langwerpig en groen van kleur. Deze bamboeplant gedijt goed in vochtige grond en is winterhard. Het is een decoratieve plant die ook als erfafscheiding kan worden gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.