Clematis (Heracleifolia Grp)

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis (Heracleifolia Grp) is een soort klimplant die afkomstig is uit Azië en delen van Europa. Het heeft prachtige blauwe tot paarse bloemen die een aangename geur verspreiden. De plant bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het heeft een struikachtige groeiwijze en kan tot wel 2 meter hoog worden. De Clematis (Heracleifolia Grp) gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Heracleifolia Grp) is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt. Het behoort tot de categorie tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om voldoende bescherming te bieden tijdens extreme vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld een laag mulch.

  Clematis uit de Heracleifolia Groep zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale verzorging nodig. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en moeten regelmatig worden bewaterd. Het is belangrijk om de plant goed te snoeien om de groei te stimuleren en hen in goede gezondheid te houden.

  Clematis heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te breiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en obstakels. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  De Clematis (Heracleifolia Grp) groeit het beste op een zonnige locatie, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Voldoende licht is echter essentieel voor een goede groei en bloei. Overmatige schaduw kan de groei van de plant belemmeren.

  De Clematis heeft één tot twee keer per week water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Clematis (Heracleifolia Grp) is vlinder en bijenlokkend. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze insecten aan te trekken en te ondersteunen bij de bestuiving. Let op: niet alle varianten van Clematis zijn vlinder en bijenlokkend, controleer voor aanschaf bij de kwekerij.

  Clematis (Heracleifolia Grp) trekt vlinders en bijen aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan vergroten. Het zorgt voor extra voedselbronnen en schuilplaatsen voor verschillende insectensoorten. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Clematis (Heracleifolia Grp) bloeit van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  De Clematis (Heracleifolia Grp) kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, Clematis (Heracleifolia Grp) is niet eetbaar. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om Clematis (Heracleifolia Grp) niet in te nemen.

  De Clematis (Heracleifolia Grp) heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • De Clematis uit de Heracleifolia groep kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode, beschadigde of te lange takken. Knip de plant tot ongeveer 30 cm boven de grond af voor een gezonde groei en bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in water staan, dit kan leiden tot wortelrot.

  Gebruik voor deze plant humusrijke en goed doorlatende potgrond. Vermijd te zware of te vochtige grond, dit kan leiden tot rot. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  De Clematis (Heracleifolia Grp) groeit het best in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot lichtzure pH-waarde heeft. Vermijd drassige of te zure grond voor een optimale groei en bloei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen felle middagzon en harde wind. Geschikt voor in borders, langs muren of als klimplant.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen door een laag mulch aan te brengen rond de basis. Ook kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met een laagje bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen strenge vorst en harde wind.

  Zorg voor een zonnige plek met vruchtbare, goed doorlatende grond. Snoei in het voorjaar de plant lichtjes en verwijder dode takken. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Clematis (Heracleifolia Grp) hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Het is aan te raden om rond de plant een laag mulch aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, boomschors of houtsnippers. Houd er rekening mee dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd.

  Clematis (Heracleifolia Grp) groeit het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd een te hoge pH-waarde om de groei en bloei te bevorderen. Het toevoegen van compost kan helpen om de pH-waarde van de bodem in balans te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig controleren op luizen, spint en slakken. U kunt natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten inzetten of een biologisch bestrijdingsmiddel gebruiken. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te vochtig wordt.

 • Omschrijving

  De Clematis (Heracleifolia Grp) is een soort klimplant die afkomstig is uit Azië en delen van Europa. Het heeft prachtige blauwe tot paarse bloemen die een aangename geur verspreiden. De plant bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het heeft een struikachtige groeiwijze en kan tot wel 2 meter hoog worden. De Clematis (Heracleifolia Grp) gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.