Commelina tuberosa

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Commelina tuberosa, også kendt som klase-grenadillen, er en tropisk flerårig plante, der tilhører Commelinaceae-familien. Planten har iøjnefaldende lilla blomster, der vises i klaser. Bladet er langstrakt og grønt i farven. Commelina tuberosa danner underjordiske knolde, der er spiselige og har en sød smag. Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet jord og kræver regelmæssig vanding for at vokse og blomstre.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten mister sine blade om vinteren og er derfor ikke stedsegrøn.

  Planten er hårdfør indtil omkring -5 grader Celsius. Dette betyder, at den kan tåle lidt frost, men det anbefales at beskytte den ved lavere temperaturer. Det er et smukt tilskud til haven i sommermånederne.

  Commelina tuberosa er nem at vedligeholde og kræver lidt opmærksomhed. Den trives godt i fugtig jord og har brug for regelmæssig vanding. Denne plante er velegnet til både nybegyndere og erfarne havebrugere.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig, så et sted med lidt ekstra plads anbefales. Tag højde for en gennemsnitlig bredde på 30 til 40 cm pr. plante. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

  Ja, planten vokser godt i skyggefulde omgivelser. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med lys til at kunne vokse og blomstre. Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder.

  Commelina tuberosa har brug for regelmæssig vanding, især i de varme sommermåneder. Det anbefales at holde jorden let fugtig ved at give planten vand 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at undgå, at jorden bliver helt tør mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren i blomsterne. Det er derfor et godt valg, hvis du vil have disse dyr til at besøge din have.

  Ja, denne plante bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække insekter til bestøvning. Det skaber også et levested for små dyr og bidrager til mangfoldigheden af planter i haven.

  Planten blomstrer normalt fra juni til september, og blomstringsperioden varer ca. 1 til 2 måneder. Blomsterne er normalt blå eller lilla og blomstrer i små klyngeformede blomster.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme, solrige perioder. Den trives godt i et solrigt miljø og vil vokse godt der.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at konsumere denne plante, da den kan indeholde giftstoffer, der kan være skadelige for menneskers sundhed. Den dyrkes primært af dekorative formål i haver.

  Ja, planten har et tæt bladtag, der kan absorbere lyd og dermed have en dæmpende effekt. Dette kan hjælpe med at reducere støjforurening i plantens omgivelser.

 • Du kan beskære planten om foråret for at bevare formen og stimulere væksten. Fjern døde eller beskadigede blade og blomster for at fremme plantens helbred. Klip stænglerne tilbage til cirka 5 centimeter over jorden.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante og hold jorden let fugtig. Sørg for, at rødderne ikke står for længe tørt, men undgå også, at jorden bliver for våd. Giv helst vand ved plantens base og undgå, at bladene bliver våde.

  Pottejord med god dræning er egnet til planten. Sørg for regelmæssig vanding og tilstrækkeligt lys. Gød planten lejlighedsvis for sund vækst.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Sørg for god dræning for at undgå rådne rødder.

  Planten trives bedst på en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for god dræning i jorden og undgå vandophobning for at forhindre rådne rødder. Beskyt planten mod hård vind og kolde temperaturer.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved at lægge muld eller halm omkring basen. Derudover kan et lag blade hjælpe med at isolere rødderne. Sørg også for, at planten ikke står for vådt for at undgå rodspiring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding og skal plantes i frugtbar jord. Sørg for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Klip regelmæssigt døde blade og blomster af for en sund vækst.

  Denne plante drager fordel af regelmæssig gødskning i vækstsæsonen for at forblive sund og blomstrende. Brug en afbalanceret gødning med et højere fosforindhold for bedre blomstring. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Det er vigtigt at mulche "Commelina tuberosa" for at holde på fugtigheden og reducere ukrudtvækst. Mulch kan bestå af kompost, barkflis eller halm. Sørg for, at laget af mulch ikke er for tykt, og lad plads være fri omkring plantens stængler.

  Commelina tuberosa trives bedst i sure til neutrale jordarter. Ideelt set bør pH-værdien ligge mellem 5,5 og 7,0. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig for optimal vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du bruge naturlige midler som neemolie eller pyrethrum. Det er også vigtigt at regelmæssigt inspicere for bladlus, trips og spindemider for at opdage og bekæmpe skadedyr tidligt. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og sikre god luftcirkulation for at mindske risikoen for skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Commelina tuberosa, også kendt som klase-grenadillen, er en tropisk flerårig plante, der tilhører Commelinaceae-familien. Planten har iøjnefaldende lilla blomster, der vises i klaser. Bladet er langstrakt og grønt i farven. Commelina tuberosa danner underjordiske knolde, der er spiselige og har en sød smag. Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet jord og kræver regelmæssig vanding for at vokse og blomstre.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.