Convallaria majalis

Convallaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Convallaria majalis, også kendt som liljekonval, er en lille og delikat blomstrende plante med klokkeformede hvide blomster, der spreder en dejlig og sød duft. Planten vokser fra et underjordisk rodstoksystem og danner lange stængler med smalle blade. Liljekonval blomstrer om foråret og er populær som kantplante eller som skæreblomst i buketter. Planten trives godt i fugtige og skyggefulde miljøer og kan nemt sprede sig via sine underjordiske rodstokke. På grund af de velduftende blomster bruges liljekonval ofte i parfumer og skønhedsprodukter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Convallaria majalis er ikke stedsegrøn og taber sine blade om vinteren. Det er en løvfældende plante, der får nye blade om foråret.

  Planten er hårdfør ned til omkring -20 grader Celsius. Det betyder, at den kan modstå kolde temperaturer og trives godt i haven. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder.

  Ja, denne plante er generelt let at passe og trives godt i fugtige og skyggefulde miljøer. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt og lejlighedsvis opdele planten for at formere den. Denne plante har sjældent problemer med sygdomme og skadedyr.

  Convallaria majalis har brug for cirka 10 til 15 centimeter plads mellem hver plante. Sørg for, at planterne ikke bliver plantet for tæt sammen for at fremme luftcirkulation og vækst. Det er ideelt at plante planterne i grupper for en smuk effekt.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Den foretrækker at stå et sted med lidt direkte sollys. Sørg for, at jorden er fugtig og godt drænet.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt er det nok at vande en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle på grund af duften og farven på blomsterne. Bier bliver også tiltrukket af denne plante på grund af nektaren, der produceres.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den er attraktiv for bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover bidrager den til diversiteten i haven og giver ly til små dyr.

  Convallaria majalis blomstrer normalt i månederne maj og juni. Blomstringen kan vare op til cirka fire uger.

  Denne plante kan ikke tåle direkte sollys og foretrækker en placering i halvskygge til skygge. Direkte sollys kan forbrænde bladene og svække planten. Det anbefales derfor at placere denne plante et beskyttet sted.

  Nej, planten er giftig og ikke spiselig. At indtage den kan føre til mavesmerter, opkastning og andre sundhedsproblemer. Det er vigtigt ikke at spise disse planter og holde dem uden for rækkevidde for børn og kæledyr.

  Ja, Convallaria majalis har tætte blade og stængler, der kan absorbere lyd og derfor kan være lidt lyddæmpende. Det er dog ikke en plante, der specifikt er kendt for sine lyddæmpende egenskaber.

 • Convallaria majalis har ikke brug for specifik beskæring. Døde blade kan fjernes under vækstperioden. Sørg for ikke at beskære planten for ofte for at undgå at påvirke blomstringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i våd jord. Giv helst vand ved plantens base for at undgå svampesygdomme.

  Convallaria majalis har brug for en fugtig, veldrænet pottemuld for at vokse godt. Sørg for, at pottemulden er let sur til neutral. Omplant kun planten, når det er absolut nødvendigt, helst om foråret.

  Convallaria majalis trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Jorden skal være humusrig og neutral til let sur. Det er vigtigt, at jorden holder tilstrækkeligt på fugt, men ikke er for våd for at undgå rodrot.

  Denne plante trives godt på en placering med halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig og veldrænet jord. Ideel til haven under træer eller buske.

  Convallaria majalis er en vinterhårdfør plante, der ikke har brug for speciel beskyttelse før vinteren. Det er vigtigt at mulche jorden omkring planten godt for at beskytte rødderne mod frost. Hvis der forudsiges ekstrem frost, kan det hjælpe at dække planten med blade eller halm.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at jorden aldrig tørrer ud, og giv regelmæssigt vand under tørre perioder. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  For haveplanter som Convallaria majalis anbefales regelmæssig gødning med organisk gødning om foråret og sommeren. Brug en afbalanceret gødning med et lavere kvælstofindhold for at fremme vækst og blomstring. Giv ikke for meget gødning, da dette kan beskadige planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Det beskytter rødderne mod temperatursvingninger og fremmer sund vækst. Træflis, blade eller kompost kan bruges som mulch omkring planten.

  Convallaria majalis trives bedst i en sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7. Det er vigtigt, at jorden har god dræning for at undgå rodgnidning. Det anbefales at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt for at optimere plantens vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr ved denne plante kan naturlige metoder som at sprøjte med en blanding af vand og sæbe eller placere lokkeplanter anvendes. Derudover kan regelmæssig inspektion af planten hjælpe med at opdage og fjerne eventuelle skadedyr i tide. Det er vigtigt at træffe forholdsregler for at undgå skade på planten.

 • Beskrivelse

  Convallaria majalis, også kendt som liljekonval, er en lille og delikat blomstrende plante med klokkeformede hvide blomster, der spreder en dejlig og sød duft. Planten vokser fra et underjordisk rodstoksystem og danner lange stængler med smalle blade. Liljekonval blomstrer om foråret og er populær som kantplante eller som skæreblomst i buketter. Planten trives godt i fugtige og skyggefulde miljøer og kan nemt sprede sig via sine underjordiske rodstokke. På grund af de velduftende blomster bruges liljekonval ofte i parfumer og skønhedsprodukter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.