Convallaria majalis 'Rosea'

Convallaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Convallaria majalis 'Rosea' is een variant van het lelietje-van-dalen met roze bloemen. Deze sierlijke plant heeft langwerpige bladeren en delicate klokvormige bloemen. De bloemen verspreiden een zoete geur en bloeien in het voorjaar. Convallaria majalis 'Rosea' gedijt het best in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Deze plant is geliefd om zijn elegante uitstraling en heerlijke geur in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Convallaria majalis 'Rosea' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de herfst en weer opnieuw groeit in het voorjaar. Het is een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in vochtige, humusrijke grond en is niet veeleisend wat betreft verzorging. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Convallaria majalis 'Rosea' heeft gemiddeld ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien. Het is een bodembedekkende plant die zich langzaam verspreidt. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om overbevolking te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke tuinplant die weinig zonlicht nodig heeft om te gedijen. Plant deze in een schaduwrijke plek voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Deze plant trekt geen vlinders en bijen aan. Het kan zijn dat andere planten in de tuin wel vlinders en bijen aantrekken. Het is belangrijk om verschillende planten te combineren om een divers ecosysteem in de tuin te creëren.

  Convallaria majalis 'Rosea' trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor de verspreiding van pollen en nectar. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Het is echter geen inheemse plant, wat invloed kan hebben op de lokale flora en fauna.

  De Convallaria majalis 'Rosea' bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Tuinplant 'Convallaria majalis 'Rosea' doet het goed in de volle schaduw tot halfschaduw, de plant kan verbranden als deze te veel in de volle zon staat.

  De Convallaria majalis 'Rosea' is niet eetbaar. Eet nooit planten uit de tuin als je niet zeker bent van de eetbaarheid, aangezien sommige planten giftig kunnen zijn. Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de eetbaarheid van planten voordat ze geconsumeerd worden.

  Ja, de plant Convallaria majalis 'Rosea' heeft een dicht bladerdek en kan geluid absorberen. Het is echter niet de meest effectieve plant als het gaat om geluidsdemping. Het kan wel enige geluidsabsorberende eigenschappen hebben in een tuinomgeving.

 • Convallaria majalis 'Rosea' moet direct na de bloei worden teruggesnoeid om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden. Snoei niet te diep, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat.

  Convallaria majalis 'Rosea' gedijt het best in vochtige, humusrijke potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en regelmatig wordt bewaterd om de plant gezond te houden. Voeg meststoffen toe om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  Convallaria majalis 'Rosea' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem voedselrijk is en een neutrale zuurgraad heeft. Zorg voor een goede humuslaag om de plant goed te laten groeien.

  Convallaria majalis 'Rosea' gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een plek met vochtige, humusrijke grond. Vermijd felle zon en droge omstandigheden.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortels aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om vorstschade te voorkomen. Blijf regelmatig controleren op bevriezing en bescherm de plant indien nodig.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een schaduwrijke plek. Zorg voor regelmatige watergift en bemesting in het voorjaar. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Convallaria majalis 'Rosea' hebben behoefte aan bemesting om gezond te blijven. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of meststoffen voor bloeiende planten. Overbemesting moet echter vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Voor deze plant is het aan te raden om een dikke laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit compost, bladeren, houtsnippers of stro. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat. Een goed doorlatende bodem is essentieel voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om regelmatig controleren op plagen zoals bladluizen, trips en slakken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Een milieuvriendelijke optie is het gebruik van natuurlijke insecticiden zoals neemolie.

 • Omschrijving

  De Convallaria majalis 'Rosea' is een variant van het lelietje-van-dalen met roze bloemen. Deze sierlijke plant heeft langwerpige bladeren en delicate klokvormige bloemen. De bloemen verspreiden een zoete geur en bloeien in het voorjaar. Convallaria majalis 'Rosea' gedijt het best in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Deze plant is geliefd om zijn elegante uitstraling en heerlijke geur in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.