Coreopsis grandiflora 'Badengold'

Coreopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coreopsis grandiflora 'Badengold' er en smuk staude med klare gule blomster, der ligner små solsikker. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante har en busket vækstform og når en højde på cirka 60 cm. 'Badengold' trives godt i solen og kan vokse i næsten alle typer jord. Det er en smuk tilføjelse til bede, stenbede og som afskåret blomst i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Coreopsis grandiflora 'Badengold' er ikke en stedsegrøn plante. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren og får nye blade om foråret.

  Planten er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Det anbefales at dække planten til med f.eks. blade eller en vinterhætte.

  Ja, Coreopsis grandiflora 'Badengold' er let at vedligeholde. Det er en stærk og robust plante, der har brug for minimal pleje. Regelmæssig beskæring og god vanding er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  Denne haveplante har brug for cirka 60-80 cm plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkelig luft og sollys. Tag også hensyn til eventuel omkringliggende beplantning ved plantningen.

  Coreopsis grandiflora 'Badengold' vokser bedst i fuld sol og vil ikke trives så godt i skyggen. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan planten blive svagere og producere færre blomster.

  Haveplanter som Coreopsis grandiflora 'Badengold' har generelt behov for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men pas på at planten ikke står for vådt for at forhindre rodrot. Giv vand, når det øverste lag jord føles tørt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med de kraftigt farvede blomster og nektar, de producerer. Det er en smuk tilføjelse til en have for at tiltrække disse bestøvere.

  Ja, Coreopsis grandiflora 'Badengold' er godt for biodiversitet, fordi den leverer nektar og pollen til bier, sommerfugle og andre bestøvere. Derudover tiltrækker planten nyttige insekter, der hjælper med at bekæmpe skadedyr i haven. Det skaber et varieret og sundt miljø for forskellige dyr.

  Denne plante blomstrer fra juni til september og har en blomstringsperiode på cirka 3 måneder.

  Ja, Coreopsis grandiflora 'Badengold' kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er en plante, der har brug for meget sollys for at vokse og blomstre godt. Det er derfor vigtigt at plante denne plante på et solrigt sted.

  Nej, Coreopsis grandiflora 'Badengold' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bruges ikke i madlavning.

  Nej, Coreopsis grandiflora 'Badengold' har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ haveplante med bemærkelsesværdige gule blomster.

 • Beskæring af Coreopsis-planten bør helst udføres om foråret, lige før vækstperioden begynder. Fjern døde blomsterstilke og beskær planten til ca. 10 cm over jorden. Dette vil fremme ny vækst og blomstring.

  Coreopsis grandiflora 'Badengold' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden jævnt fugtig, men ikke lade den udtørre. Giv vand helst om morgenen eller aftenen for at minimere fordampning.

  Coreopsis grandiflora 'Badengold' trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke vandmættet for at undgå rodædning. Brug helst pottemuld specifikt til haveplanter for at fremme plantens sundhed.

  Coreopsis grandiflora 'Badengold' trives bedst i veldrænet jord beriget med organisk materiale. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodfrugt. En neutral til let sur jord er ideel for denne haveplante.

  Coreopsis grandiflora 'Badengold' trives bedst på et solrigt sted. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for fugtig. Disse haveplanter kan trives godt i bede, stenbede eller som bunddække.

  Have plantene har ofte brug for beskyttelse i vintermånederne, især hvis frosten er meget streng. Det er godt at dække planten med et tykt lag halm eller blade for at beskytte rødderne. Derudover er det også vigtigt at beskytte planten mod hård vind og snebelastning.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fuld sol. Sørg for regelmæssig vanding og gødning i vækstsæsonen. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen.

  For denne haveplante er det vigtigt at tilføje organisk gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring. Brug gødning med en afbalanceret NPK-forhold og sørg for, at planten får tilstrækkeligt med næringsstoffer for at forblive sund. Det anbefales også at give flydende gødning regelmæssigt i sommerperioden for at fremme blomstringen.

  Det er fordelagtigt at lægge et lag muld omkring planten for at holde jorden fugtig og forhindre ukrudt i at vokse. Muld kan fremstilles af organisk materiale som barkflis, træflis eller kompost. Sørg for, at mulden ikke placeres direkte op ad plantens stængler for at undgå skimmeldannelse.

  Planten foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for god vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Der er forskellige metoder til skadedyrsbekæmpelse af haveplanter. Dette kan blandt andet omfatte manuel fjernelse af skadedyr, brugen af naturlige fjender som marihøns, eller anvendelse af biologiske bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for eventuelle skadedyr og hurtigt gribe ind for at forhindre skade.

 • Beskrivelse

  Coreopsis grandiflora 'Badengold' er en smuk staude med klare gule blomster, der ligner små solsikker. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante har en busket vækstform og når en højde på cirka 60 cm. 'Badengold' trives godt i solen og kan vokse i næsten alle typer jord. Det er en smuk tilføjelse til bede, stenbede og som afskåret blomst i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.