Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind'

Coreopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' er en smuk flerårig plante med klare gule blomster og en mørk kerne. Blomsterne blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har en kompakt vækstform og når en højde på ca. 30-40 cm. 'Sonnenkind' trives godt i fuld sol og har brug for en veldrænet jord. Denne plante er perfekt til bede, stenbede eller som skæreblomst i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om efteråret. Det er en flerårig plante, der blomstrer igen hvert år med gule blomster. Det er derfor en løvfældende plante.

  Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten under streng frost med ekstra muld eller afdækning. Denne haveplante kan derfor tåle ret godt mod kolde temperaturer.

  Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' er generelt en let at vedligeholde plante. Det kræver en veldrænet jord og fuld sollys for optimal vækst. Regelmæssig beskæring efter blomstringen fremmer en sund vækst.

  Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt. Sørg for en planteafstand på cirka 30-45 cm mellem hver plante for at give tilstrækkeligt lys og luftcirkulation. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Nej, Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' trives bedst i fuld sol. Det er en solplante, der har brug for meget lys for at trives godt. I skyggen vil planten sandsynligvis vokse og blomstre dårligere.

  Haveplanter som disse har normalt brug for vand en gang om ugen, afhængigt af vejret. Det er vigtigt at kontrollere, om jorden ikke er for tør eller for våd, før du giver vand. Overvanding kan føre til rodskader og andre problemer med planten.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de iøjnefaldende blomster og nektaren, de producerer. Det er et populært valg til haver på grund af tiltrækningen af bestøvere.

  Ja, Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens nektarrige blomster. Derudover kan denne plante også tiltrække nyttige insekter, der hjælper med at bekæmpe skadedyr i haven. At tilføje denne plante til din have kan derfor bidrage til en sundere og mere varieret leveområde for forskellige dyrearter.

  Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' blomstrer fra sommermånederne til efteråret. Blomstringsperioden kan vare op til 8 uger, afhængigt af vejrforhold og pleje. Det er en langblomstrende plante, der producerer farverige blomster.

  Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' trives godt i fuld sol. Det er en haveplante, der har brug for masser af sollys for at trives optimalt. Sørg derfor for en solrig placering.

  Nej, blomsterne og bladene på Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' er ikke spiselige. Det er en dekorativ haveplante, der primært er kendt for sine klare gule blomster. Det anbefales ikke at bruge denne plante i madlavning.

  Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' har ikke specifikke egenskaber, der er støjreducerende. Det er primært en dekorativ havplante, der er kendt for sine klare gule blomster og lysegrønne blade. Det giver primært æstetisk værdi i haven.

 • Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' skal beskæres tilbage til cirka 15 cm over jorden om foråret efter blomstringen. Fjern visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Beskær døde eller syge grene hele året rundt.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke vandmættet. Vandspring ved rødderne for at undgå skimmeldannelse.

  Planten trives i godt drænet plantesubstrat med en let sur pH-værdi. Det er vigtigt at holde plantesubstratet regelmæssigt fugtigt, men undgå at det udtørrer. Bland eventuelt lidt kompost i plantesubstratet for ekstra næringsstoffer.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, frugtbar jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandstagnation. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt for at fremme plantens sundhed og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for fugtig. Beskyt planten mod stærk vind.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost og fugt, især i områder med strenge vintre. Muld kan hjælpe med at beskytte rødderne mod frost. Det anbefales at dække planten med en fleecekolde eller havedug som ekstra isolering.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Regelmæssig vanding i tørre perioder og fjernelse af visne blomster vil fremme blomstringen. Det anbefales at gøde planten om foråret med organisk gødning for optimal vækst.

  Havplanter som 'Sonnenkind' har brug for regelmæssig gødskning med organiske gødninger om foråret og sommeren. Dette sikrer sund vækst og blomstring. Det er vigtigt at bruge den anbefalede mængde gødning for at undgå overgødskning.

  Mulch holder jorden fugtig og forhindrer ukrudtvækst ved denne haveplante. Det kan være eksisterende mulchmateriale som blade eller træbark. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger direkte mod plantens stængler for at undgå skimmel dannelse.

  Haveplanten trives bedst i neutrale til let sure jordbunde med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at sikre, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for at fremme væksten og blomstringen af planten. Regelmæssig testning og justering af pH-værdien kan hjælpe med at opretholde plantens sundhed.

  Denne plante er følsom over for lus, spindemider og snegle. Regelmæssig kontroll og vedligeholdelse af planten kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan også bidrage til bekæmpelsen.

 • Beskrivelse

  Coreopsis grandiflora 'Sonnenkind' er en smuk flerårig plante med klare gule blomster og en mørk kerne. Blomsterne blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har en kompakt vækstform og når en højde på ca. 30-40 cm. 'Sonnenkind' trives godt i fuld sol og har brug for en veldrænet jord. Denne plante er perfekt til bede, stenbede eller som skæreblomst i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.