Coreopsis grandiflora 'Sunray'

Coreopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coreopsis grandiflora 'Sunray' er en staude plante med klare gule blomster, der ligner tusindfryd. Blomsterne har en markant mørkerød midte, hvilket giver dem et solrigt udseende. Planten blomstrer længe fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Sunray' vokser kompakt og kan bruges i bede, stenbede eller som bunddække. Denne plante trives godt i fuld sol og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade i vintermånederne. Denne plante er en flerårig plante, der blomstrer igen hvert år om sommeren. Denne plante er velegnet til haven og giver et farverigt bidrag til bedet.

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' er vinterhårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er en stærk haveplante, der er godt rustet mod kolde temperaturer. Det anbefales at beskytte planten godt mod frost om vinteren.

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' er en meget letplante at vedligeholde. Den kræver lidt opmærksomhed og trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring og vanding er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  Coreopsis har normalt brug for en gennemsnitlig afstand på 30 til 45 centimeter mellem hver plante. Sørg for, at planterne har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Tag højde for plantens højde og bredde, når du fastlægger planteaflstanden.

  Nej, 'Sunray' trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst og blomstring. Planten vil ikke udvikle sig så godt, hvis den modtager for lidt sollys.

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Hold jorden fugtig, men ikke gennemblødt. I tørre perioder kan det være nødvendigt at vande oftere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og tiltrækker dermed nyttige bestøvere. Det er et godt valg til en have, der bidrager til biodiversitet.

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' tiltrækker mange bier, sommerfugle og andre bestøvere med sine nektarholdige blomster, så det er godt for biodiversiteten i haven. Derudover giver blomsterne mad og skjulesteder til forskellige insekter og fugle. Ved at tilføje forskellige planter i haven, herunder Coreopsis grandiflora 'Sunray', kan biodiversiteten yderligere øges.

  Denne plante blomstrer fra juni til og med august, og blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, Coreopsis grandiflora 'Sunray' trives godt i fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand i tørre perioder.

  Nej, planten Coreopsis grandiflora 'Sunray' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes for de smukke blomster. Spiselige planter er specielt dyrket til forbrug.

  Nej, Coreopsis grandiflora 'Sunray' har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og ikke for at dæmpe lyd.

 • Beskær Coreopsis grandiflora 'Sunray' tidligt om foråret til ca. 15 cm over jorden for at forynge planten og bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Klip efter blomstring stænglerne tilbage til halvvejs.

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Det er bedst at tjekke, om jorden føles tør, før du giver vand igen.

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral til let sur pH. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da det kan føre til rodskade. Tilsæt organisk gødning under plantningen for at fremme væksten.

  Planten vokser bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilsætning af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodædning. Denne plante er egnet til haven og har brug for tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse godt.

  Om vinteren kan planter beskyttes med et lag mulch eller blade omkring basen for at beskytte rødderne mod frost. Nogle haveejere vælger også at dække planterne med let stof eller specielle vinterdæksler. Det er vigtigt at sørge for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten sætter ind.

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i godt drænet jord og fuld sol. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen og holde planten sund. Vand kun nødvendigt under længere tørkeperioder.

  For havenplanter som disse er det vigtigt at give organisk gødning en gang om året om foråret og sommeren for optimal vækst og blomstring. Hold jorden godt gødet og sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer. Gødning i henhold til instruktionerne på emballagen af gødningen.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Muld kan bestå af organisk materiale som træflis, bark eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op af stammen eller bladene på planten.

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' trives bedst i veldrænet jord med en neutral til let sur pH. Det er vigtigt at sikre en jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 for optimal vækst og blomstring. Bemærk: For sure eller for basiske jorde kan hæmme plantens vækst.

  Planten kan have problemer med bladlus og spindemider. Disse kan bekæmpes med en miljøvenlig insektspray eller ved at fjerne dem fysisk. At tjekke planten regelmæssigt for tegn på skadedyr kan hjælpe med at forebygge angreb.

 • Beskrivelse

  Coreopsis grandiflora 'Sunray' er en staude plante med klare gule blomster, der ligner tusindfryd. Blomsterne har en markant mørkerød midte, hvilket giver dem et solrigt udseende. Planten blomstrer længe fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Sunray' vokser kompakt og kan bruges i bede, stenbede eller som bunddække. Denne plante trives godt i fuld sol og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.