Coreopsis lanceolata 'Sterntaler'

Coreopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' is een vaste plant die bekend staat om zijn opvallende gele bloemen met een roodbruin hartje in het midden. Het blad van deze plant is lancetvormig en groen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de felgele bloemen. De 'Sterntaler' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. De plant gedijt het beste in een zonnige locatie en goed doorlatende grond, en is daarom ideaal voor rotstuinen of borders. Deze Coreopsis is een echte blikvanger in de tuin door zijn heldere bloemen en lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' is niet groenblijvend. Deze plant is een tuinplant en verliest zijn blad in de winter.

  Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' is winterhard tot ongeveer -20°C. Het is een sterke en winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen deze plant en andere planten om overbevolking te voorkomen. Zorg voor een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond.

  Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook enigszins gedijen in halfschaduw. Voor optimale groei en bloei is het echter aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen waar mogelijk. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder goed groeien.

  Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond goed vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldergele bloemen die nectar bevatten. Het is een ideale keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken. Planten die bijen en vlinders aantrekken zijn belangrijk voor de bestuiving van gewassen en het behoud van biodiversiteit.

  Ja, de Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt door de bloemen die nectar produceren. Deze plant draagt bij aan het creëren van een gevarieerde tuin waar verschillende insecten kunnen gedijen. Het kan bijdragen aan het evenwicht binnen het ecosysteem van de tuin.

  Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' bloeit van juni tot september en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien.

  Nee, Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve gele bloemen. Eetbare planten zijn afkomstig uit andere plantenfamilies.

  Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' heeft geen specifieke eigenschappen die wijzen op geluidsdemping. Het is voornamelijk een decoratieve plant die goed gedijt in de tuin. Voor geluidsdemping zou je eerder moeten kijken naar planten met dichte bladeren of stengels.

 • Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' kan het beste gesnoeid worden na de bloei, om de plant compact en gezond te houden. Verwijder de uitgebloeide bloemen en knip lange, slappe stelen terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Snoei nooit meer dan een derde van de plant in één keer om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in water staan. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor deze plant.

  Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is en niet te vochtig. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen en in potten op het terras.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door een laag mulch rond de basis aan te brengen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant groeit het best in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen af om de bloei te stimuleren. Geef in het voorjaar organische mest voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een voedzame bodem, dus een regelmatige bemesting is aan te raden. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Let op dat je niet te veel meststoffen gebruikt, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  Het is belangrijk om Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' in het voorjaar te mulchen om onkruidgroei te onderdrukken en vocht vast te houden in de grond. Kies een organische mulch zoals compost of houtsnippers voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om de luchttoevoer niet te belemmeren.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  . Voor een effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum gebruikt worden. Een regelmatige controle van de plant op ongedierte is ook belangrijk om problemen tijdig te signaleren en aan te pakken. Het is aan te raden om de planten regelmatig te inspecteren en indien nodig de aangetaste delen te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' is een vaste plant die bekend staat om zijn opvallende gele bloemen met een roodbruin hartje in het midden. Het blad van deze plant is lancetvormig en groen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de felgele bloemen. De 'Sterntaler' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. De plant gedijt het beste in een zonnige locatie en goed doorlatende grond, en is daarom ideaal voor rotstuinen of borders. Deze Coreopsis is een echte blikvanger in de tuin door zijn heldere bloemen en lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.