Coreopsis verticillata 'Zagreb'

Coreopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coreopsis verticillata 'Zagreb' is een vaste plant met fijne, geveerde blaadjes en heldergele bloemen die lijken op madeliefjes. Het is een compacte plant die ongeveer 30-40 cm hoog kan worden en bloeit van de lente tot de herfst. 'Zagreb' is zeer geschikt voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond. Coreopsis verticillata 'Zagreb' is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn langdurige bloei en vrolijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een vaste plant die elk voorjaar opnieuw uitloopt en bloeit. Het wordt aangeraden om de plant in het voorjaar terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed groeit in de meeste tuinomstandigheden en weinig problemen heeft met ziektes of plagen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is meestal voldoende voor een gezonde groei.

  Voor Coreopsis verticillata 'Zagreb' is een ruimte nodig van ongeveer 30-40 centimeter breed en hoog. Zorg dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden in de tuin. Het is aan te raden om de planten in groepen te planten voor een mooi effect.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant worden belemmerd. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor optimale groei.

  Coreopsis verticillata 'Zagreb' heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig. Het is belangrijk dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen die een grote hoeveelheid nectar produceren. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die bedoeld zijn om bestuivende insecten aan te trekken.

  Ja, Coreopsis verticillata 'Zagreb' is een goede plant voor biodiversiteit, omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast helpt het de diversiteit van planten en dieren in de tuin te vergroten. Het biedt schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en vogels.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. In de volle zon kan de plant bloeien en groeien.

  Coreopsis verticillata 'Zagreb' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn felgele bloemen en fijne bladstructuur. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Coreopsis verticillata 'Zagreb' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn felgele bloemen en luchtige groeiwijze. Deze plant draagt niet bij aan geluidsdemping in de omgeving.

 • Coreopsis verticillata 'Zagreb' dient regelmatig gesnoeid te worden om de bloei te stimuleren en de plant compact te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen en de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventuele dode of beschadigde takken weg om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de wortels om rotting van het blad te voorkomen.

  Deze plant houdt van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig potplantenvoeding voor een gezonde groei en bloei.

  Coreopsis verticillata 'Zagreb' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Verrijken met compost kan de groei en bloei bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Het is een winterharde plant die goed gedijt in borders, rotstuinen en perken.

  Tuinplanten zoals deze hebben vaak geen extra winterbescherming nodig. Het is belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende grond en om de plant niet te veel water te geven in de winter. Bij strenge vorst kan het helpen om de plant af te dekken met mulch voor extra bescherming.

  Deze tuinplant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren en verwijder onkruid rondom de plant om de groei niet te belemmeren. Het is aan te raden om in het voorjaar een laagje compost rond de plant aan te brengen voor extra voeding.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Let op dat je de aanbevolen dosering niet overschrijdt om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om Coreopsis verticillata 'Zagreb' in het voorjaar te mulchen. Mulch helpt de bodem vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De voorkeurszuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht alkalisch, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Zuurdere bodems kunnen leiden tot voedingsstoffentekorten en problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten. Een optie kan zijn om regelmatig de bladeren en stelen van de plant te inspecteren en handmatig het ongedierte te verwijderen. Daarnaast kan het planten van andere insectenwerende planten in de buurt helpen om ongewenste beestjes weg te houden. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of een oplossing van zeep en water, kan ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Coreopsis verticillata 'Zagreb' is een vaste plant met fijne, geveerde blaadjes en heldergele bloemen die lijken op madeliefjes. Het is een compacte plant die ongeveer 30-40 cm hoog kan worden en bloeit van de lente tot de herfst. 'Zagreb' is zeer geschikt voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond. Coreopsis verticillata 'Zagreb' is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn langdurige bloei en vrolijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.