Cortaderia selloana 'Aureolineata'

Cortaderia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cortaderia selloana 'Aureolineata' is een decoratieve en opvallende siergras met opvallende gele strepen op de bladeren. Het gras kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. Het bloeit in de zomer met pluimen van witte bloemen die boven de bladeren uitsteken. Deze plant is geliefd vanwege zijn exotische uitstraling en wordt vaak gebruikt in tuinen als eyecatcher. De bladeren zijn lang en smal, en kunnen een beetje scherp aanvoelen, dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een siergras dat vaak gebruikt wordt in tuinen vanwege de pluizige bloeiwijze.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius en kan dus redelijk goed tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strengere vorst. Het is geen probleem om deze plant in Nederland te laten groeien.

  Cortaderia selloana 'Aureolineata' is een makkelijke plant in onderhoud. Het vereist weinig zorg en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en klimaten. Regelmatig snoeien in het voorjaar helpt om de plant gezond en mooi te houden.

  Cortaderia selloana 'Aureolineata' heeft veel ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor minimaal 1 tot 1,5 meter tussen elke plant zodat ze voldoende lucht en licht krijgen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant, die kan oplopen tot zo'n 2,5 meter.

  Nee, Cortaderia selloana 'Aureolineata' groeit het best in de volle zon. Een plek met voldoende zonlicht is essentieel voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant. Planten in de schaduw kunnen zwakker worden en minder bloemen produceren.

  De Cortaderia selloana 'Aureolineata' heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te drassig. In drogere periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, de plant 'Cortaderia selloana 'Aureolineata'' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin. Het kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de omgeving.

  Cortaderia selloana 'Aureolineata' trekt verschillende vogelsoorten aan die graag nesten bouwen in de pluimen. Ook biedt de plant beschutting voor kleine diersoorten. Echter, de plant kan invasief zijn en lokale biodiversiteit bedreigen.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juli tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Deze plant doet het goed in een zonnige tuin.

  Nee, de plant Cortaderia selloana 'Aureolineata' is niet eetbaar. Het is een decoratieve siergras en niet bedoeld om gegeten te worden. Het wordt vaak gebruikt in tuinen en landschappen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte groei en de lange pluimen die geluid absorberen. Het is een uitstekende keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon. Het kan helpen om een rustige en ontspannen omgeving te creëren.

 • Je kunt deze plant het beste in het voorjaar snoeien om oude en dorre bladeren te verwijderen. Knip de bladeren dicht bij de grond af met een scherpe snoeischaar om nieuwe groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt vanwege de scherpe bladeren.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Kies voor een goed doorlatende potgrond voor tuinplanten om de beste groeiomstandigheden te bieden. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen of te vervangen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat of te droog is voor een optimale groei van de plant.

  De Cortaderia selloana 'Aureolineata' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en plant deze op een plek waar de wind vrij spel heeft. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten en regelmatig water te geven, vooral tijdens drogere periodes.

  In de winter heeft deze tuinplant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van een mulchlaag rondom de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschermd is tegen extreme kou en wind.

  De plant gedijt het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar tot aan de grond voor nieuwe groei. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De plant profiteert van een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Een organische meststof kan ook worden gebruikt om de bodemstructuur te verbeteren en de plant van voedingsstoffen te voorzien.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de basis van deze plant aan te brengen om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden. Mulch kan ook helpen om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Kies voor organische mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot ongewenste groeiomstandigheden voor de plant en minder optimale groei. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij deze plant is door regelmatig inspectie uit te voeren op bladeren en stengels. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook effectief zijn. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door hem op de juiste manier water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  De Cortaderia selloana 'Aureolineata' is een decoratieve en opvallende siergras met opvallende gele strepen op de bladeren. Het gras kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. Het bloeit in de zomer met pluimen van witte bloemen die boven de bladeren uitsteken. Deze plant is geliefd vanwege zijn exotische uitstraling en wordt vaak gebruikt in tuinen als eyecatcher. De bladeren zijn lang en smal, en kunnen een beetje scherp aanvoelen, dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.