Leptinella potentillina

Leptinella

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Leptinella potentillina is een laagblijvende bodembedekkende plant die bekend staat om zijn fijn geveerd blad en compacte groeiwijze. De bladeren hebben een frisgroene kleur en voelen zacht aan. In de zomer produceert de plant kleine bloemen in de vorm van knopjes die een gele kleur krijgen als ze bloeien. Leptinella potentillina gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en is geschikt voor zowel zonnige als schaduwrijke plekken in de tuin. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en perfect is voor het bedekken van kale grond of als randbeplanting.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, ik ben groenblijvend. Mijn bladeren blijven het hele jaar door groen. Dit maakt mij een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in een beschutte positie te planten om gezond te blijven tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is zeer eenvoudig in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Het is een aanwinst voor elke tuin zonder dat er veel moeite voor gedaan hoeft te worden.

  Leptinella potentillina heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Het is een bodembedekker en kan goed worden geplant in border of rotstuin. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen.

  Ja, Leptinella potentillina groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt goed op plekken met weinig zonlicht en heeft geen directe zon nodig om goed te groeien. Het is daarom een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen of plekken met weinig licht.

  Deze plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant "Leptinella potentillina" is een vlinder- en bijenlokkende plant. De bloemen trekken deze insecten aan door hun nectar en kleurrijke uitstraling. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van biodiversiteit.

  Ja, “Leptinella potentillina” is goed voor biodiversiteit omdat het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en bijdraagt aan de voedselketen voor insecten en andere dieren. Daarnaast kan het helpen om de bodemstructuur te verbeteren en water vast te houden, wat gunstig is voor andere planten en dieren in de omgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Over het algemeen heeft de plant geen problemen met direct zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet gebruikt als voedselbron voor mensen. Het is voornamelijk een decoratieve plant in de tuin.

  Ja, de bladeren van deze plant kunnen geluid dempen door hun dichte en compacte groeiwijze. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in de directe omgeving van de plant.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de compacte vorm te behouden. Verwijder eventuele dode of beschadigde bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Let op dat de plant niet te ver wordt teruggesnoeid, omdat dit de groei kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Leptinella potentillina gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale zuurgraad heeft. Vermijd zware kleigronden die de drainage belemmeren.

  Deze plant gedijt goed op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of droge omstandigheden voor optimale groei en bloei. Kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant.

  De winterbescherming voor deze plant bestaat uit het afdekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten en te voorkomen dat de grond te nat wordt in de winter. In strenge winters kan het helpen om de plant extra te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in stilstaand water zitten. Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm compact te houden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik hiervoor een meststof die geschikt is voor vaste planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een goede groei en bloei.

  Mulch kan gebruikt worden rondom deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het kan ook helpen bij het beschermen van de plant tegen vorst in de winter. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen van ongeveer 5-10 cm dik.

  Deze plant groeit het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 7. Een zure bodem is belangrijk voor een goede groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen is ook aan te raden. Tracteer de plant regelmatig op een gezonde voeding en water om hem sterk en weerbaar te houden tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Leptinella potentillina is een laagblijvende bodembedekkende plant die bekend staat om zijn fijn geveerd blad en compacte groeiwijze. De bladeren hebben een frisgroene kleur en voelen zacht aan. In de zomer produceert de plant kleine bloemen in de vorm van knopjes die een gele kleur krijgen als ze bloeien. Leptinella potentillina gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en is geschikt voor zowel zonnige als schaduwrijke plekken in de tuin. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en perfect is voor het bedekken van kale grond of als randbeplanting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.