Crocosmia masoniorum

Crocosmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crocosmia masoniorum, ook wel bekend als de Montbretia, is een prachtige vaste plant met opvallende oranje bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter en bloeit in de zomermaanden. De bloemen groeien in trossen en hebben een exotische uitstraling. Crocosmia masoniorum gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een ideale plant voor in borders of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Crocosmia masoniorum is niet groenblijvend. Deze tuinplant is in de winter kaal en zal zijn groen blad verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Dit betekent dat de plant niet bestand is tegen strenge vorst. Het is daarom aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen de kou.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig om goed te gedijen in de tuin. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig problemen zal geven met de juiste groeiomstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en dode bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Crocosmia masoniorum heeft ruimte nodig tussen de 30 en 45 cm om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om genoeg ruimte vrij te maken zodat de planten elkaar niet belemmeren in hun groei. Een goede afstand tussen de planten zorgt ook voor een betere luchtcirculatie en voorkomt ziekten.

  Crocosmia masoniorum groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Het is belangrijk dat de plant minstens een paar uur direct zonlicht per dag krijgt voor een goede groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloeien en minder snel groeien.

  Crocosmia masoniorum heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt is voldoende voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze insecten aan te trekken en te helpen bestuiven.

  Crocosmia masoniorum is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en hommels. Door het bieden van nectar en pollen draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een divers en levendig ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden juli en augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Crocosmia masoniorum is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  Ja, de plant Crocosmia masoniorum kan helpen bij het dempen van geluid vanwege de dichte groei en bladeren die geluidsgolven absorberen. Het plaatsen van deze planten langs een drukke weg of in de buurt van een lawaaierige omgeving kan helpen bij het verminderen van geluidshinder.

 • Om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden, is het aan te raden om uitgebloeide bloemstelen regelmatig weg te knippen. Snoei de plant in het voorjaar door dode bladeren en stengels tot bij de grond af te knippen. Verwijder ook eventueel te dicht op elkaar groeiende stengels voor een optimale luchtcirculatie.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Een voedzame potgrond met een neutrale pH-waarde is ideaal voor het kweken van deze plant.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat. De plant groeit het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde.

  De Crocosmia masoniorum gedijt het beste op een zonnige standplaats. De plant kan echter ook groeien in halfschaduw, zolang de grond goed gedraineerd is. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met mulch of bladeren. In strenge winters kan het helpen om de plant tijdelijk te verplaatsen naar een beschutte plek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er verzorgd uit te laten zien. In het voorjaar kunt u de plant delen om de bloei te bevorderen.

  De Crocosmia masoniorum gedijt goed op een voedingsrijke bodem. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en te weinig bloemen.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Mulch kan bestaan uit materialen zoals compost, houtsnippers of bladeren. Het leggen van mulch helpt de plant gezond te houden en bevordert een goede groei.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot groeiproblemen en een verminderde bloei. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen en trips. Om deze plaaginsecten te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan ook een milde zeepoplossing gebruikt worden om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Crocosmia masoniorum, ook wel bekend als de Montbretia, is een prachtige vaste plant met opvallende oranje bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter en bloeit in de zomermaanden. De bloemen groeien in trossen en hebben een exotische uitstraling. Crocosmia masoniorum gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een ideale plant voor in borders of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.