Cyrtomium fortunei

Cyrtomium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyrtomium fortunei, ook bekend als de Japanse hertshoornvaren, is een groenblijvende varen met donkergroene, glanzende bladeren. Deze plant groeit van nature in Aziatische bossen en heeft een kenmerkende gekrulde vorm van de bladeren. Het is een relatief gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in schaduwrijke en vochtige omgevingen. De Cyrtomium fortunei kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in tuinen en interieurs. Met de juiste verzorging kan deze plant uitgroeien tot een weelderige en weelderige toevoeging aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen tijdens de wintermaanden. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  Ja, de plant is redelijk eenvoudig in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om de dode bladeren regelmatig te verwijderen voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is het ideaal om ongeveer 30 cm ruimte tussen andere planten te hebben. De plant kan zich verspreiden tot ongeveer 60 cm breed. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Ja, deze plant groeit het beste in de schaduw of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Het is ideaal om de plant op een plek te zetten waar het niet te warm en droog is.

  Deze plant heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de standplaats en de temperatuur in de ruimte. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid.

  Cyrtomium fortunei is niet bekend als een plant die vlinders en bijen aantrekt. Deze plant is voornamelijk geschikt als decoratieve toevoeging aan de tuin vanwege zijn mooie glanzende bladeren.

  Ja, Cyrtomium fortunei is goed voor biodiversiteit omdat het een groenblijvende plant is die beschutting biedt en schuilplaatsen creëert voor kleine dieren. Ook trekt het diverse insecten aan die helpen bij bestuiving en ondersteunt het de lokale flora en fauna. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de biodiversiteit bevorderen.

  Cyrtomium fortunei bloeit niet, aangezien het een varen is. Het is een groenblijvende plant die jaarrond decoratief is. Het is dus niet van toepassing om te praten over bloeiperiodes of bloemetjes.

  Deze plant kan beter worden geplaatst op een plek met indirect zonlicht of in de halfschaduw. Directe zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant tegen felle zonnestralen te beschermen.

  Nee, de bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en winterhardheid. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, de bladeren van Cyrtomium fortunei hebben een licht geluidsdempend effect door hun dikte en structuur. Het is echter niet de beste keuze als je op zoek bent naar een plant die specifiek geluiden in huis dempt. Over het algemeen worden planten met grotere bladeren en dikkere stengels als effectiever beschouwd bij het absorberen van geluid.

 • Het is niet nodig om deze plant te snoeien, tenzij er beschadigde of dode bladeren verwijderd moeten worden. Eventuele bruine bladeren kunnen in het voorjaar weggeknipt worden. Snoeien voor vorm is niet nodig bij deze plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de plant niet uitdrogen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en niet te nat wordt. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei.

  Cyrtomium fortunei gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest om de groei te stimuleren. Vermijd te natte of te droge grond om de optimale groeiomstandigheden voor deze plant te behouden.

  Deze plant groeit het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  In de winter kan het nodig zijn om Cyrtomium fortunei te beschermen tegen strenge vorst door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In het voorjaar kan de bescherming weer worden verwijderd.

  Deze plant houdt van een vochtige grond en kan goed gedijen in de schaduw. Houd de grond vochtig maar niet te nat om wortelrot te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant er mooi en gezond uit te laten zien.

  Tuinplanten zoals deze profiteren van regelmatige bemesting om gezond en goed te groeien. Een evenwichtige meststof speciaal voor bladverliezende planten kan worden gebruikt. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en niet te overdoseren om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch, zoals bijvoorbeeld bladeren, compost of boomschors, kan worden gebruikt rondom de wortels van deze tuinplant om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om regelmatig de mulchlaag te vernieuwen om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om een laag van ongeveer 5-10 cm dik aan te brengen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Cyrtomium fortunei ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk dat de bodem zuur tot neutraal is voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te stellen met kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het aan te raden om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van insecten of spint. Het is ook nuttig om bladluizen en andere kleine insecten met de hand te verwijderen of te behandelen met een milieuvriendelijke insecticide. Indien nodig kunnen planten ook worden beschermd met beschermnetten of rijshoezen.

 • Omschrijving

  De Cyrtomium fortunei, ook bekend als de Japanse hertshoornvaren, is een groenblijvende varen met donkergroene, glanzende bladeren. Deze plant groeit van nature in Aziatische bossen en heeft een kenmerkende gekrulde vorm van de bladeren. Het is een relatief gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in schaduwrijke en vochtige omgevingen. De Cyrtomium fortunei kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in tuinen en interieurs. Met de juiste verzorging kan deze plant uitgroeien tot een weelderige en weelderige toevoeging aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.